El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CCOO i UGT reclamen a Lledoners alliberar els presos polítics
  • CA

 

 

Reunió d’alt voltatge polític a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages). El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, s’ha reunit amb els secretaris generals d’UGT i CCOO a Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco. Una trobada de dues hores que ha servit als líders sindicals per “denunciar” la “presó preventiva” dels líders sobiranistes i exigir conjuntament el seu alliberament per tal de començar a redreçar la política a Catalunya. Tots dos han coindicit en sentenciar que “qualsevol solució política per a Catalunya passa per alliberar els presos”. La reunió ha servit per parlar “d’estratègies conjuntes de país”. En qualsevol cas, volen “consensos com l’assolit pel ‘No a la Guerra'” i “separar les lluites dels presos polítics del procés” per aconseguir més complicitats a l’Estat. 

 

A la visita també hi han assistit, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, i Jordi Bosch, membre de la Junta de l’entitat així com la número dos de CCOO, Dolors Llobet. Cap dels assistents ha volgut concretar cap acció conjunta de cara la commemoració de l’1 o del 3 d’Octubre. Ros ha insistit en què “la majoria de la societat rebutja la presó preventiva i possibles penes de presó”. “Continuarem treballant amb una visió àmplia de la societat més enllà dels blocs”, ha assenyalat. “És important trobar punts en comú, tenim la responsabilitat nacional i social de trobar més allò que ens uneix que allò que ens separa, en les properes setmanes hem d’anar travant aquests punts en el marc de la democràcia”, ha afegit. “Hem de donar nous consensos a la societat catalana que necessita”, ha remarcat. 

 

“Ara farem una diagnosi i parlar amb altres organitzacions per decidir quines actuacions fem”, ha destacat per recordar que “som al setembre de 2017 i no del 2018”. Una resposta a una acció conjunta com una aturada de país el 3 d’octubre. Per Ros cal subratllar que “la majoria està en contra de la presó preventiva, de possibles penes de presó i a favor del dret a decidir”. “Volem trobar una solució política a Catalunya”, ha conclòs i per fer-ho, al seu parer, s’han d’alliberar els presos. 

 

En la mateixa línia s’ha expressat Pacheco sentenciat que “la visita conjunta és una denúncia expressa a la situació dels presos”. Per al líder de CCOO, han parlat amb Cuixart “d’enxamplar espais per trobar una solució política a un problema polític”. Sobretot, per Pacheco cal protegir la convivència i “estratègia d’unitat d’acció pel conjunt de la ciutadania”. Segons Pacheco i Ros, la seva denúncia és compartida per UGT i CCOO a nivell estatal. “Per poder trobar una solució política de Catalunya cal trobar una solució política a la situació dels presos i que la presó preventiva és injustificada”, han coincidit.

 

En aquest sentit ha demanat treballar amb “generositat” per aconseguir els consensos que denunciïn aquesta situació de cara el judici com els “consensos assolits durant el ‘No a la Guerra'”. La divisa és separar el procés de la situació dels presos.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa