CCOO s'aparta de la convocatòria de la manifestació unitària contra la sentència

El sindicat considera que no és prou "transversal"

El sindicat Comissions Obreres de Catalunya (CCOO) s'aparta de la convocatòria de la manifestació unitària contra la sentència del Tribunal Suprem i a favor de la llibertat dels polítics independentistes condemnats que ha convocat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural aquest dissabte a Barcelona. Fonts de l'organització sindical asseguren que respecten "absolutament" la marxa i que donen plena llibertat als seus afiliats per anar-hi però que no hi participaran com a organització.

Segons ha avançat l'ARA i ha confirmat l'ACN, el sindicat ha pres aquesta decisió en veure que la convocatòria de les entitats era massa "poc transversal" i no responia a l'espai "més enllà de l'independentisme" on creuen que s'hauria de situar la mobilització contra les penes d'entre 9 i 13 anys de presó pels líders indendentistes.

 

Just després que es publiqués la sentència, més de 115 entitats de la societat civil, sindicats i col·legis professionals van organitzar un acte unitari a la plaça de Sant Jaume per a mostrar el rebuig a les condemnes. Alhora, van anunciar que treballaven per fer una manifestació unitària per aquest dissabte. L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural van convocar la marxar a principis de setmana sota el lema 'Mobilitzem-nos per la llibertat'.

Fonts properes al sindicat expliquen que les entitats independentistes van donar a conèixer la convocatòria de la mobilització mentre s'estava pactant entre el centenar de firmants del text un lema conjunt al voltant dels conceptes 'Llibertat, diàleg i cohesió social'. En canvi, es va optar un altre concepte per encapçalar la marxa, cosa que va propiciar que CCOO descartés ser una de les organitzacions convocants de la manifestació. El sindicat afirma que continuarà buscant un "punt de transversalitat" per adherir-se a la mobilització al llarg de la setmana. De fet, el sector independentista de CCOO ja ha anunciat que hi participarà amb una pancarta pròpia.

 

Comentaris (19)
odisea Fa 3 mesos
Cuando yo empeze a trabajar por los setenta estaba en una em presa multinacional en la Zona Franca de Barcelona,yo estudiaba y trabajaba,y veiamos desde las oficinas de los ingenieros a los del sindicato vertical,que marchaban con su maletin al sindicato ,y los jefes decian ahi los vagos al sindicato,cuando vuelvan se bajaran los pantalones con la empresa,nunca me afilie a estos vividores que nunca dieron golpe ,y asi siguen enredando a la gente su trabajo,me repugnan.
ferran Fa 3 mesos
Són lacais del règim.
Llibertat per als presoners polítics Fa 3 mesos
És a dir, degut a que no hi ha entitats ni partits espanyolistes que defensin la innocència dels presoners polítics, el sindicat Comissió Obrera de Catalunya, no hi donarà suport ni hi assistirà. En prenem nota.
J Fa 3 mesos
CC OO / sindicats supensionats !!!!! Sindicalisme a Espanya fa molts anys que va desapareixa. Ara son gestors. / La transvarselitat per aquest tema està garantitzada però CC OO no es mulla en res.
Montillas Fa 3 mesos
Són uns aprofitats, estil Montilla, que no ha fotut brot en sa vida. Ni poden haver polítics professionals ni sindicats ni sindicalistes professionals. O tothom o ningú. Es van inventar la mili però l’activisme millor no, i els aprofitats calladets.
Xurriaca Pallaresa Fa 3 mesos
La justicia militar es a la justicia, el que la música militar es a la música" Grouxo Marx. versus... La Justicia espanyola es tan independent, com ho son els Sindicats espanyols.
Alons Fa 3 mesos
Ja fa anys que no representeu a ningú funcionaris agafant-se a la mamella I traïdors a tot els que represetabau
CC.OO. es el sindicat de la casta. Fa 3 mesos
Algú dubtava encara que CCOO es un sindicat que mai qüestionarà el règim del 78? Si varen ser legalitzats a l'empara d'aquell règim !!!! Ja fa anys que CCOO i UGT viuen de blanquejar els poders fàctics.
Marcelino se remueve en la tumba Fa 3 mesos
JAVIER PACHECO ejemplo de vivir del cuento, sin arriesgar nada...
Silvia Fa 3 mesos
Si todo el trifachito van a la de SCC, ya te puedes imaginar las que le han montado. Es el precio de ser sucursal o vivir de los presupuestos del Estado. Ahora bien, que sus bases hagan seguidismo, está por ver. De todas formas creo que es una pena, porque son dos organizaciones acostumbradas a aportar y resolver conflictos
Con lo bien que vivo, pa que me voy a arriesgar! Fa 3 mesos
Un altre .mite de la pretesa 'esquerra" a fer punyetes! Sou el sindicat del 'que hay de lo mío".
Flipander Fa 3 mesos
Para pactos y traiciones UGT y Comisiones
Ramon Fa 3 mesos
VISCA ISRAEL!!!
spelnca Fa 3 mesos
Aquests de "cocos" sempre han estat al costat dels sociates i mes ara que veuen perillar la cadira, quins fatxes estan fets tots plegats.
Claravalls Fa 3 mesos
El amants a la mòmia continuen creixent... -ppsoecsvoxccoougt- els fills i hereus de l'assassí Franco.Quin fàstic de país español...no és podem treure del cap l'assassí franco.Ppsoecsvoxccoougt i la mòmia son cul i merda.Miserables feixistes,teniu merda en comptes de cervell. Catalunya no és ni serà mai España.// Som República.//*//*//
Vicenç Ramoneda Fa 3 mesos
Òbviament. Faltaria més! És el que toca fer, sinó no cobren.
joan Fa 3 mesos
Però que us penseu d'aquests autoanomenats Sindicats dels Treballadors, la mayoria que estan a dalt, com a capdavanters, que demanin a les seves Empreses, qui son?, resposta, els mes ganduls de tota l'Empresa, i volen donar lliçons, implicar-se amb res que els hi tregui la cadira
Lluís Nicolau Fa 3 mesos
CCOO sindicat groc ( del franquisme)?
jajaja Fa 3 mesos
sobretot si no hi son ells.