El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CCOO s’aparta de la convocatòria de la manifestació unitària contra la sentència
  • CA

El sindicat Comissions Obreres de Catalunya (CCOO) s’aparta de la convocatòria de la manifestació unitària contra la sentència del Tribunal Suprem i a favor de la llibertat dels polítics independentistes condemnats que ha convocat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural aquest dissabte a Barcelona. Fonts de l’organització sindical asseguren que respecten “absolutament” la marxa i que donen plena llibertat als seus afiliats per anar-hi però que no hi participaran com a organització.

Segons ha avançat l’ARA i ha confirmat l’ACN, el sindicat ha pres aquesta decisió en veure que la convocatòria de les entitats era massa “poc transversal” i no responia a l’espai “més enllà de l’independentisme” on creuen que s’hauria de situar la mobilització contra les penes d’entre 9 i 13 anys de presó pels líders indendentistes.

Just després que es publiqués la sentència, més de 115 entitats de la societat civil, sindicats i col·legis professionals van organitzar un acte unitari a la plaça de Sant Jaume per a mostrar el rebuig a les condemnes. Alhora, van anunciar que treballaven per fer una manifestació unitària per aquest dissabte. L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural van convocar la marxar a principis de setmana sota el lema ‘Mobilitzem-nos per la llibertat‘.

Fonts properes al sindicat expliquen que les entitats independentistes van donar a conèixer la convocatòria de la mobilització mentre s’estava pactant entre el centenar de firmants del text un lema conjunt al voltant dels conceptes ‘Llibertat, diàleg i cohesió social’. En canvi, es va optar un altre concepte per encapçalar la marxa, cosa que va propiciar que CCOO descartés ser una de les organitzacions convocants de la manifestació. El sindicat afirma que continuarà buscant un “punt de transversalitat” per adherir-se a la mobilització al llarg de la setmana. De fet, el sector independentista de CCOO ja ha anunciat que hi participarà amb una pancarta pròpia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa