CatECP acusa Torra de ser "el millor representant del fracàs de la política de blocs"

Albiach reclama una proposta política que deixi de banda "l'independentisme unilateral i els constitucionalistes ultres"

La presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jèssica Albiach, ha assegurat aquest dimarts que el president de la Generalitat, Quim Torra, és el "millor representant del fracàs de la política de blocs" i ha demanat apostar per una proposta política "democràcia" "àmplia" i "progressista" deixant de banda "l'independentisme unilateral" i els "constitucionalistes ultres". En roda de premsa al Parlament, després que Torra hagi fet balanç del primer any de mandat, Albiach ha acusat Torra de viure en una "realitat paral·lela" i ha indicat que no comparteixen el "triomfalisme econòmic" ni "l'autocomplaença en matèria social", que han considerat que ha transmès el cap del Govern. CatECP ha constatat que ha estat un any "perdut", amb "excuses" i "sense rumb" i que ha estat un "desgovern" que ha generat frustració.

Albiach ha lamentat que els serveis socials continuïn "degradant-se" amb llistes d'espera a la sanitat "disparades", escoles amb barracons, docents "en peu de guerra" i escoles bressol "en segon pla". Tot i que en el passat han reclamat que Torra se sotmetés a una qüestió confiança o que convoqués eleccions, CatECP ha demanat ara que "s'aclareixin" en el sí del Govern i resolguin la "degradació" dels serveis públics" i els conflictes "que la ciutadania troba urgents".

D'altra banda, ha dit que l'informe definitiu de la fiscalia al judici de l'1-O comparteix la tesi amb Vox i ha parlat d'una situació d'excepcionalitat i judicialització de la política que "no promet res de bo". Per això, ha apostat per la defensa dels drets i llibertats fonamentals i ha demanat que "si es confirma el pitjor", tots els actors polítics i socials "estiguin a l'altura" per arribar a acords i solucionar el conflicte polític amb política. Precisament, Albiach ha explicat que ha comunicat a Torra que els comuns volen participar de la resposta de país a la sentència de l'1-O sempre que sigui "unitària", "pacífica" i "democràtica". Això sí, ha subratllat que cal esperar a conèixer la sentència abans de plantejar la resposta. 

Després que Torra s'hagi mostrat convençut que després del cicle electoral podrà reprendre les negociacions amb els grups pels pressupostos catalans, Albiach li ha recordat que el seu grup mantindrà les mateixes demandes que va plantejar fa sis mesos. "Si ens vénen a plantejar un projecte de pressupostos convergents, que no comptin amb nosaltres", ha apuntat.

 
 

Comentaris