CatalunyaCaixa busca un accionista "temporal, estable i de referència" per al seu banc

"Totes les caixes o gairebé totes serem bancs. El fet més natural és que nosaltres, com tots, acabarem sent banc", ha dit el seu director general

El director general de CatalunyaCaixa, Adolf Todó, ha anunciat que CatalunyaCaixa seguirà els passos de La Caixa i Unnim i crearà un banc, per al qual buscarà un accionista "temporal, estable i de referència" amb l'objectiu de captar capital i guanyar solvència.

En una entrevista de TV3, Todó no ha descartat entre les opcions que aquest accionista sigui el Govern, i ha afirmat: "Totes les caixes o gairebé totes serem bancs. El fet més natural és que nosaltres, com tots, acabarem sent banc", tot i que encara cal prendre la decisió al consell d'administració i l'assemblea.

Ha destacat que l'accionista principal de CatalunyaCaixa és la seva obra social, i que "el nom no fa la cosa, el que és important és l'essència", que és la proximitat al client i l'obra social. Todó s'ha mostrat convençut que Catalunya Caixa complirà les exigències de capital del Govern amb la vehiculació de la seva activitat financera a través d'un banc, i ha opinat que "el Banc d'Espanya, als quals havia d'intervenir ja els va intervenir".

Ha qualificat de "bo" tenir un marc de referència més definit, tot i que ha matisat que el nou decret que està preparant l'Executiu "es podia haver tret abans i no hauríem hagut de córrer tant", i hauria estat millor tenir regles del joc "iguals per a tots bancs i caixes".

 
 

Comentaris