El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Catalunya Nord, “engrescada” a acollir Puigdemont
  • CA

Prada, Conflent. Un lloc especialment respectat per la iconografia del catalanisme tant polític, com intel·lectual i cultural. Hi és enterrat Pompeu Fabra. El municipi és un símbol per l’exili, s’hi va estar Pau Casals, entre d’altres. I, per descomptat, venerat per la resistència com a seu de la Universitat Catalana d’Estiu des de fa més de 50 anys. A més, diu la llegenda de l’Octubre de 2017 que Prada va ser un escenari especial, d’ajuda immensa i de confiança plena. Ara, la vila està disposada a tornar a ser protagonista de la política catalana, si Carles Puigdemont, obtè la immunitat tot oferint-li acollida.

Així ho ha assegurat aquest vespre, la periodista Júlia Taurinyà, presidenta de la delegació a la Catalunya Nord del Consell per la República, en la presentació de l’entitat a Prada que es va constituir el 21 de novembre a Perpinyà. “L’única delegació al món”, ha destacat amb certa ironia Taurinyà que ha volgut posar en valor el paper que podria tenir Prada i la Catalunya Nord en el procés sobiranista. “Fem d’avanguarda cap a Europa i tenim una altra llengua, el francès, i podem ajudar a molt, en ser un lloc estratègic per internacionalitzar la causa catalana”, ha insistit Taurinyà davant una cinquantena de persones que han omplert com un ou el Casal del Conflent del municipi.

En aquest marc, Taurinyà ha explicat que dijous d’aquesta setmana, es pot obrir una porta clau en el procés que col·locaria de nou al mapa de l’imaginari sobiranista i catalanista la Catalunya Nord. I, concretament, Prada. “Si el Tribunal de Justícia de la Unió Europea dóna la raó a Oriol Junqueras, de retruct afectaria al president Carles Puigdemont i al conseller Toni Comín”, ha subratllat. “És possible que el president a l’exili es pugui desplaçar a l’Estat francès, que tot i ser molt amic del Regne d’Espanya no gosaria anar contra les lleis europees”, ha destacat. “Això ens permetria ser un lloc de refugi, tornaria a ser la terra d’acollida dels nostres germans i és engrescador”, ha reblat. 

En un missatge en vídeo, Puigdemont els ha agraït la feina feta i la disposició a “ser-hi sempre”. “Ens hem estat germans que hem estat units a banda i banda dels Pirineus”, ha emfatitzat. I s’ha acomiadat amb un “ens veurem en persona a casa vostra per poder fer passes per avançar”. “Ara a treballar!”, s’ha acomiadat. Unes paraules que refermen les informacions que des de JxCAT fan arribar sobre la possibilitat que si Puigdemont recull l’acta d’eurodiputat podria fixar la seva residència a Perpinyà o qualsevol altre municipi de la Catalunya Nord.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa