Catalunya i Cròacia enforteixen relacions de col·laboració

El conseller Alfred Bosch es reuneix amb el president del govern comtal de Varaždin, Radimir Čačić

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, s’ha reunit aquest dimecres amb el president del govern comtal de Varaždin, Radimir Čačić, a Croàcia, en el marc del seu viatge aquesta setmana als Balcans. En la trobada, Bosch i Čačić han abordat de quina manera poden col·laborar Catalunya i el comtat croata. “Hem explorat i hem trobat un ampli espai per establir col·laboracions”, ha afirmat el conseller en atenció als mitjans.

 

Entre els possibles projectes de col·laboració, Bosch ha destacat les iniciatives en el camp de la indústria i del comerç, i d’altres més específiques, com les relacionades en l’àmbit de la salut vinculat amb les aigües termals. En aquest sentit, el conseller s’ha mostrat convençut que Catalunya i Varaždin es podran beneficiar mútuament d’aquests futurs acords. Bosch ha reivindicat la necessitat d’aprofundir en les relacions entre Catalunya i Croàcia i d’establir uns “lligams més forts”. També ha subratllat la intenció de tenir “un intercanvi creixent” amb un país, membre de la Unió Europea i amb costa al Mediterrani, “que hauria de ser molt més proper del que és” actualment. 

 

 

Durant la reunió, que Bosch ha qualificat de “molt productiva”, el conseller ha destacat que Varaždin i Catalunya comparteixen una mateixa visió europeista. “Els dos governs som totalment proeuropeus i contribuïm obertament al projecte europeu”, ha assegurat el conseller, que ha subratllat la importància d’enfortir les relacions amb el comtat croata i d’explorar oportunitats de futur en matèria econòmica, cultural o turística. Per a Bosch, Varaždin, el comtat més antic de Croàcia, és “una porta d’entrada a Europa i una intersecció de cultures”. 

 

Radimir Čačić, per la seva banda, ha manifestat la seva voluntat de “treballar amb Catalunya per enfortir les relacions amb molts àmbits diversos, perquè això beneficia els interessos de Croàcia i en particular dels ciutadans de Varaždin

 

Comentaris