Els catalans, els que cauen pitjor als espanyols

Els ciutadans de Catalunya els menys valorats per simpatia

Els catalans no cauen bé als espanyols. De fet, són els que cauen pitjor. Així ho indica una macroenquesta del CEO a tot Espanya amb el títol "Percepció sobre el debat territorial a Espanya.2019”,. Un estudi sobre 3.600 ciutadans espanyols de tot l'Estat que s'ha presentat aquest matí al Palau de la Generalitat amb la consellera Meritxell Budó i el Director d'Anàl·lisi i Estratègia, Josep Rius.

 

Segons aquesta enquesta, els catalans són els que obtenen pitjor nota amb “simpatia” de tot l’Estat. En canvi, els que millor cauen són els andalusos. Concretament, la pregunta es formula sobre quin són els “sentiments de simpatia o antipatia cap els habitants de cadascuna de les diferents comunitats autònomes”. La valoració que han de fer els enquestats és utilitzar un taula del 0 al 10, tenint en compte que el 0 significa “us cauen molt malament”,  el 5 que “no us cauen ni bé ni malament” i el 10 que “us cauen molt bé”.

 

En aquesta escala, la resta dels ciutadans de l’Estat valoren els catalans amb un 5,63; en canvi, als andalusos amb un 7,61. Els bascos obtenen un 6,73, per sota dels navarresos que llueixen un 6,97. Els asturians obtenen un altíssim 7,49, per sobre dels gallecs que els hi atorguen un 7,38. Els ciutadans de Madrid són valorats amb un 7,23; molt a prop dels aragonesos que tenen un 7,16. Ceuta i Melilla, amb un 6,39 i un 6,39 es mantenen per la franja baixa. Els riojans són premiats amb un 7,05. Pel que fa als integrants de la resta dels països catalans ibèrics, els illencs tenen una nota del 6,89 i els valencians el 7,04. Els murcians recullen un 7,02 i els càntabres 7,18.

 

De Catalunya cap a Espanya

 

 

Si es gira la prespectiva els números canvien. Els catalans són els que millor valoren els catalans, amb un 8. De fet, són els que obtenen la millor nota. La medalla de plata l’obyenen els bascos amb un 7,49% i els navarresos, el 7,08. Els asturians també cauen bñe els catalans, amb un 7’05 i els illencs 7,23 i en canvi els valencians un 6,71.

 

Comentaris (20)
Aitor Fa 18 dies
No es por ficar tothom al mateix sac, sigui d'on sigui cada persona és com , jo valoro sempre la persona per la seva personalitat i l'energia i bon rotllo que hem transmet, sigui àrab, de Madrid , Galícia O la Xina... Així que en efecte aquest estudi es ridícul i estic segur que el 85% de la gent que no li agrada els catalans es perquè miren la televisió i es creuen totes les barbaritats...
Ecs Fa 18 dies
Això de les simpaties és una cosa mútua. Per tant no m'estranya gens que els caiguem malament.
Julio Fa 19 dies
Des de la perspectiva de la meva edat, 82, afirmo que MAI he trobat simpatia en els meus nombrosos viatges per Ñ, ans al contrari, certifico que he detectat enveja i antipatia pel sol fet de ser català (ja s'enten que molts anys abans del "procés"). Aquesta antipatia detectada personalment tinc entés que s'origina abans dels "Reis Catòlics" i que mai ha decaigut. Així no és d'estranyar el odiós crit de "A por ellos". Vull marxar d'Ñ el més abans possible i per no haver de sometre'm m
Galega de Vigo Fa 18 dies
Perdoade que escriba en galego, pero penso que ides entender... Na miña opinión, os media teñen moito que ver con esa percepción. Por experiencia propia, prefiro 1000 veces a unha persoa catalana cá unha andaluza, aínda que xulgar a alguén pola súa procedencia é ruín, mesquiño, cativo... A propia enquisa é noxenta, porque invita ás persoas a xulgar pola procedencia e non pola súa valía individual. Dito esto, que me poñan unha catalana antes que moitas outras persoas do estado...
Aram Palol Malagirbada Fa 19 dies
Escolteu ens hem gastat diners en un estudi com aquest.... Va no, a cagar a l'hort el seu interés sociològic és nul i genera un mal rotllo de collons.
Josep Maria Figueras Fa 18 dies
Sempre és bo saber l'opinió que altri te de un mateix.
Ganxet Fa 19 dies
No, si ara han descobert la sopa d'all!
Ramon Fa 19 dies
A mi els espanyols sempre m'han caigut com el cul.
Anna Fa 19 dies
Cornuts i pagar el beure. Patètics
Catalufo Fa 19 dies
Y a mucha honra!
Pues no lo entiendo Fa 19 dies
Los indepes son la sal de la tierra. No hay más que ver el gracejo, el encanto y la simpatia de quienes comentan por aquí. Ruego al President Torra que nos deleite a todos con un gran festival de pedos para seducir a los ejpañoles ingratos.
És Pañol Fa 19 dies
D'això se'n diu mossegar la mà del que et dóna menjar. Si no fos per Catalunya , molts d'aquests " agraïts " es fotrien els mocs : mocs de primer , mocs de segon ........i bon profit.
Max Fa 20 dies
Farem el que podrem per correspondre al seu "amor", començant per deixar d'humiliar-los amb la caritat que els fem de 16.500 milions anuals.
Antonio carbo Fa 19 dies
Solo en ayudas del estado os dan más de40.000.000 € i emetro se llevamos de 10.000.000€ más ayuntamientos sin españa cataluña muerta de hambre
Gat Fa 19 dies
Oye... pues déjanos morir de hambre, lejos de EspaÑa. Vaya obsesión tenéis en querer "alimentarnos" 😂
Jo Fa 19 dies
Carbó , Auxò et portaran els reis mags. Ets molt de la broma hahahahaha
Ñols Fa 20 dies
I quan comprovin que sense Catalunya no poden pagar quasi res, encara ens tindran més tírria.
Anna Fa 20 dies
Si però bé que els hi agraden el que aportem, aneu a prendre pel ...
A l'aguait Fa 20 dies
Estem a la recíproca. Vale Tito ?
GAVANENC Fa 20 dies
No fa falta fer estudis per saber-ho. Ha estat desde sempre....desde fot 300 anys que tenim la m.er.da borbonica....
Adeu, agur,...que os vaya como deseáis que nos vaya a nosotros... Fa 20 dies
Y viceversa...
Vilatà Fa 20 dies
D'enveja Espanya es plena. Quan es viu només de la història, es perd la visió del futur, i Catalunya es un exemple de mirar endavant
Xavier Fa 20 dies
Jo proposaria als empresaris catalans, deixar de comprar productes per part de els nostres fabrcants a l'estat espanyol, pot ser que aixi ens estimin una mica més. SALUT I REPÚBLICA CATALANA.
expat Fa 20 dies
Jo et proposaria a tu que et fessis empresari, i aleshores igual podies donar consells mes informats.
Xavier Fa 20 dies
Ells es queixen però els nostres diners els van robant. SALUT I REPÚBLICA CATALANA.
Miriam Fa 20 dies
Els espanyols els que cauen més malament als catalans.