El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els catalans, els que cauen pitjor als espanyols
  • CA

Els catalans no cauen bé als espanyols. De fet, són els que cauen pitjor. Així ho indica una macroenquesta del CEO a tot Espanya amb el títol “Percepció sobre el debat territorial a Espanya.2019”,. Un estudi sobre 3.600 ciutadans espanyols de tot l’Estat que s’ha presentat aquest matí al Palau de la Generalitat amb la consellera Meritxell Budó i el Director d’Anàl·lisi i Estratègia, Josep Rius.

 

Segons aquesta enquesta, els catalans són els que obtenen pitjor nota amb “simpatia” de tot l’Estat. En canvi, els que millor cauen són els andalusos. Concretament, la pregunta es formula sobre quin són els “sentiments de simpatia o antipatia cap els habitants de cadascuna de les diferents comunitats autònomes”. La valoració que han de fer els enquestats és utilitzar un taula del 0 al 10, tenint en compte que el 0 significa “us cauen molt malament”,  el 5 que “no us cauen ni bé ni malament” i el 10 que “us cauen molt bé”.

 

En aquesta escala, la resta dels ciutadans de l’Estat valoren els catalans amb un 5,63; en canvi, als andalusos amb un 7,61. Els bascos obtenen un 6,73, per sota dels navarresos que llueixen un 6,97. Els asturians obtenen un altíssim 7,49, per sobre dels gallecs que els hi atorguen un 7,38. Els ciutadans de Madrid són valorats amb un 7,23; molt a prop dels aragonesos que tenen un 7,16. Ceuta i Melilla, amb un 6,39 i un 6,39 es mantenen per la franja baixa. Els riojans són premiats amb un 7,05. Pel que fa als integrants de la resta dels països catalans ibèrics, els illencs tenen una nota del 6,89 i els valencians el 7,04. Els murcians recullen un 7,02 i els càntabres 7,18.

 

De Catalunya cap a Espanya

 

Si es gira la prespectiva els números canvien. Els catalans són els que millor valoren els catalans, amb un 8. De fet, són els que obtenen la millor nota. La medalla de plata l’obyenen els bascos amb un 7,49% i els navarresos, el 7,08. Els asturians també cauen bñe els catalans, amb un 7’05 i els illencs 7,23 i en canvi els valencians un 6,71.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa