Catalá posa com a exemple de "compromís amb Catalunya" l'obra del tren llançadora

El tren, que unirà Barcelona amb l'aeroport, començarà a perforar a mitjans del 2017

 

 

La tuneladora que ha de perforar el túnel del tren llençadora que unirà Barcelona amb l'aeroport del Prat començarà a treballar a mitjans del 2017, tal com ha anunciat aquest dissabte el ministre de Foment en funcions, Rafael Catalá, en una visita a les obres.

Al novembre, està previst iniciar els treballs de preparació de l'accés de la tuneladora a la terminal T1 amb tractaments del terrenys mitjançant injeccions 'jet grouting' i el pou d'extracció. A finals d'any s'iniciarà el muntatge de la tuneladora i a mitjans del 2017 es començaria a perforar. Actualment els treballs es concentren en al zona de la boca oest del túnel, on s'han executat el 70% de les estructures. Català ha posat aquesta obra com a exemple del "compromís" del govern espanyol amb Catalunya.

 

 

El futur nou accés a l'Aeroport tindrà una longitud total de 4.495 metres i s'iniciarà en l'enllaç amb la línia d'amplada convencional Barcelona-Tarragona, transcorrent en doble via fisn a la T1, amb una parada a la T2. Segons Foment, l'element més destacat serà un túnel de 3.385 metres, dels quals 2.830 s'excavaran amb tuneladora i els restants seran trams entre pantalles. El túnel tindrà un diàmetre de 10,6 metres i una profunditat màxima de 25,8 metre. Aquest tindrà una longitud de 1.364 metres en el primer tram fins a l'estació intermodal de la T2 i 1.466 des d'aquetsa fins a la T1. 

El projecte suposa una inversió de 272 MEUR, dels quals 268,4 corresponen a obres i 3,6 als contractes d'assistència tècnica i coordinació de seguretat i salut. Català ha volgut "identificar aquesta obra amb el compromís del govern espanyol i del Ministeri de Foment amb Catalunya i amb les infraestructures ferroviàries". Ha afegit també que "més de nou milions de persones es podran beneficiar d'aquesta infraestructura, que farà absolutament competitiu el sistema ferroviari respecte a qualsevol altre transport", ja que s'estima que el tren llançadora connecti Sants amb la T1 en 19 minuts.

 

Comentaris