El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Castells i Mascarell seran consellers si Montilla repeteix
  • CA

El conseller Antoni Castells seguirà al capdavant del Departament d’Economia i l’exconseller i actual responsable de l’àrea audiovisual de RBA, Ferran Mascarell, assumirà una macroàrea que englobarà cultura, educació i universitats, si el president de la Generalitat i cap de llista del PSC, José Montilla, és reelegit en el càrrec.?

Els dos polítics són noms de pes de l’ala catalanista dels socialistes, defensen la necessitat de tenir un grup propi al Congrés i no formen part de les llistes electorals, un gest de Montilla per mobilitzar i convèncer els electors que simpatitzen amb aquest sector del partit.

D’altra banda, tant els noms de Castells com de Mascarell han figurat en les quinieles com a eventuals substituts de Jordi Hereu al capdavant de la candidatura del PSC de Barcelona, tot i que Montilla mateix ha deixat clar que ara no és el moment per a aquest debat.

El mandatari ha fet l’anunci durant un míting aquest vespre a Manresa, acompanat pel ministre de Foment i vicesecretari general del PSOE, José Blanco. El candidat socialista també avançat les 25 primeres mesures que impulsarà en els 100 primers dies de la pròxima legislatura. Entre aquestes, exigirà a l’Estat que traspassi la gestió de les beques a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa