El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Castelldefels segueix sense pagar quotes a l’AMI dos anys després de la seva adhesió
  • CA

 

 L’Ajuntament de Castelldefels (Barcelona) no ha pagat cap quota per al manteniment de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) quan es compleixen dos anys de la polèmica integració del consistori a aquesta entitat. Fonts de l’AMI han informat a Europa Press que l’Ajuntament de Castelldefels no ha abonat les quotes que li corresponen segons els estatuts de l’entitat. Les mateixes fonts han indicat que l’AMI confia que l’Ajuntament d’aquest municipi del Baix Llobregat acabi abonant els quotes.

L’adhesió del municipi a aquesta entitat independentista va ser una dels condicions que ERC i l’antiga CiU van posar per signar l’acord de govern que va permetre repartir els quatre anys d’alcaldia entre la líder de Movem Castelldefels, Candela López, i la líder del PSC, Maria Miranda, actual alcaldessa de la ciutat.

 

Aquest pacte va desbancar al PP de l’alcaldia, malgrat que havia repetit victòria electoral en els comicis municipals, i els populars van carregar contra l’adhesió i, sobretot, contra que l’hagués permès un partit no independentista com el PSC. El ple on és va aprovar l’adhesió va ser tibant i mig miler de persones és van manifestar davant les portes del consistori.

Estatuts de l’AMI

 

Els estatuts de l’AMI assenyalen que entre els deures dels associats està “contribuir al sosteniment econòmic de l’associació satisfent, almenys, la quota establerta”, alguna cosa que no compleix Castelldefels.

 

Per la seva banda, l’Ajuntament de Castelldefels ha declinat informar sobre l’estat dels seus comptes amb l’AMI. Castelldefels és el municipi amb més població de la comarca del Baix Llobregat que s’ha adherit a l’Associació de Municipis per la Independència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa