Cascos nega haver rebut pressions del PP per adjudicar concursos

L'antic vicepresident i exministre delcara com a testimoni en el judici per la primera època d'activitats de la trama Gürtel

L'ex-vicepresident del govern espanyol Francisco Álvarez-Cascos ha afirmat aquest dilluns que mentre va ser vicepresident de l'Executiu (entre 1996 i 2000) i ministre de Foment (2000-2004) no va rebre "cap trucada" des del PP per adjudicar concursos a cap empresa. Durant la seva declaració en qualitat de testimoni en el judici que se segueix en l'Audiència Nacional per la primera època d'activitats de la trama Gürtel (1999-2005) l'exministre ha dit que Luis Bárcenas no va oferir instrucció alguna sobre aquest tema ja que les seves responsabilitats, en qualitat de gerent, depenien directament de l'extresorer de la formació Álvaro Lapuerta.

"En els quatre anys que vaig ser vicepresident del govern espanyol no tenia responsabilitat en matèria de concurs. Mai vaig rebre cap trucada ni cap indicació relacionada amb adjudicacions", ha afirmat el també expresident del Principat d'Astúries, que ha precisat que mentre va estar al capdavant del Ministeri eren "impossibles els tractes de favor". La seva declaració ha estat sol·licitada per la defensa de Bárcenas perquè expliqui el suposat pagament de comissions per adjudicacions concedides pel Ministeri que dirigia la xarxa corrupta liderada per Francisco Correa.

 
 

Comentaris