El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cascos es mostra disposat a liderar un nou projecte polític a Astúries
  • CA

L’exministre de Foment i exsecretari general del PP Francisco Álvarez Cascos s’ha mostrat disposat a liderar un nou projecte polític a Astúries un dia després de donar-se de baixa de la formació popular. Tot i que no ha volgut confirmar si fundarà un nou partit, Cascos ha reiterat aquest diumenge en diverses ocasions la seva “disponibilitat” per seguir a la primera línia política. “Estic en disposició d’intentar-ho, junts, en equip, organitzats i amb vocació de treball”, ha enumerat l’exministre de Foment, que ha aprofitat una multitudinària roda de premsa a Oviedo per criticar l’actual líder del PP, Mariano Rajoy. “Ha quedat meridianament clar que Astúries li importa un rave”, ha assenyalat Cascos.

“El menys important és la meva indefensió com a militant. El més greu és el menyspreu cap a molts militants asturians. Han importat molt menys que d’altres interessos particulars de la direcció del PP i, principalment del seu president”, ha carregat l’exsecretari general popular, que ha recordat com el PP ha “desairat més de 7.000 afiliats, alcaldes, regidors i diputats regionals” que donaven suport a la seva candidatura a la presidència del Principat d’Astúries. En el seu lloc, el comitè electoral del PP va acordar dijous passat proclamar Isabel Pérez-Espinosa com la candidata popular per a les eleccions autonòmiques.

Davant d’aquest fet, Álvarez-Cascos va decidir abandonar el Partit Popular “per dignitat personal”. Amb una carta dirigida a Mariano Rajoy, Cascos va dir sentir-se “desemparat” pel partit davant dels “menyspreus, desqualificacions i insults” d’altres militants en proposar-se com a candidat. El partit va respondre a la baixa lamentant la marxa de Cascos i afirmant que el PP sempre “serà la seva casa”. L’exministre de Foment popular ha volgut tallar de soca-rel qualsevol futur acostament. “La meva marxa es tracta d’una decisió definitiva i irrevocable. El PP ha premiat els qui m’han ofès”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa