El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casamitjana (MES): “El PSC s’està traint a ell mateix i cada vegada serà més residual”
  • CA
Els dos candidats a les primàries del PSC d’aquest dissabte, Miquel Iceta i Núria Parlon, defensen que els 7 diputats socialistes catalans votin No a Mariano Rajoy, encara que el PSOE en demani l’abstenció. La diputada de JxSí Magda Casamitjana, membre de la direcció de MES (escissió del PSC), veu aquesta ruptura de la disciplina de vot com una “traïció”.

En declaracions a El Món, l’exalcaldessa de Roses ha recordat que els dirigents sobiranistes del PSC van ser apartats del partit per defensar el dret a decidir. En aquest sentit, Casamitjana ha recriminat que “els mateixos que ens van arraconar del PSC el 2013, i ens van humiliar i fins i tot expulsar del Grup Parlamentari, són els qui ara defensen aquella mateixa postura de trencar la disciplina de vot”.

 

El 2013 l’aleshores primer secretari, Pere Navarro, va decidir sancionar els diputats díscols del PSC que van trencar la disciplina de vot al Parlament durant una votació per reclamar el traspàs de competències per a la convocatòria de referèndums a Catalunya. “Els qui van tallar caps ara són els qui recuperen les nostres reivindicacions. És una falta de coherència”, ha opinat Casamitjana, dolguda per la deriva del seu antic partit.

 

En conversa amb El Món, la diputada de JxSí ha afirmat que ara ja no hi queda al PSC cap sobiranista ni favorable al dret a decidir, perquè tots els que hi havia van marxar fa tres anys.

 

A més, ha carregat contra el discurs de la candidata Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, i ha recordat que el Grup Parlamentari propi al Congrés ja el van reclamar fa anys, amb la direcció del PSC en contra. “Sembla que Parlon descobreixi ara la sopa d’all”, ha afegit.

 

“Reivindiquen coses que ja fa anys que alguns dèiem. I a nosaltres ens van fer fora! El que estan fent és una traïció al propi PSC”, ha etzibat Casamitjana, que considera que el seu antic partit s’està tancant. “No és bo que reduixi el seu espai ideològic”, ha alertat.

 

El president i la portaveu del grup parlamentari del PSC, Miquel Iceta i Eva Granados | ACN

 

Paper residual

 

En aquest sentit, Casamitjana ha opinat que el temps està donant la raó als diputats que van estripar el carnet socialista. “El PSC sempre ha tingut entre els seus valors l’objectiu d’eixamplar la base, però ara el partit serà encara més residual”.

 

Així, Casamitjana ha advertit que, malgrat el pas dels anys, el PSC no ha anat a millor després que renunciés al dret a decidir i apostés únicament per la via federal. “Al contrari, s’ha fet més petit, ara té 16 diputats i n’havia arribat a tenir 50. En què ha avançat? El PSC està diluït”.

 

Enrabiada però alhora amb llàstima per veure la situació dels socialistes catalans, la diputada de JxSí ha lamentat que el futur del PSC estigui en mans del vot a Mariano Rajoy, i que el partit no estigui “al costat dels catalans”. “Ara ja ni transmet el valor del partit, quan el PSC ho havia estat tot en aquest país”, ha conclòs Casamitjana.

 

Finalment, la dirigent de JxSí ha assegurat que des de Moviment d’Esquerres no es plantegen pas tornar al PSC. En primer lloc, perquè res no indica que la formació d’Iceta i Parlon retorni al dret a decidir. I, d’altra banda, perquè “des de MES donarem la veu dels valors socialistes”.

 

“Perquè els socialistes catalans som nosaltres, el PSC ens ha robat les sigles i la marca. No podem relegar el socialisme al PSC perquè no en representa els seus valors”, ha rematat Casamitjana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa