Casado tilla d'"escarni" veure Junqueras al Congrés: "S'imaginen Tejero prenent l'acta?"

El líder del PP afirma que Sánchez és "en mans" d'ERC, un partit que "ha demostrat que és qui mana i porta la batuta"

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest divendres que el cap de l'executiu, Pedro Sánchez, està "en mans" d'ERC com, a parer seu, s'ha vist aquesta setmana amb el seu veto a Miquel Iceta per a ser senador i ha afegit que és un "escarni" veure el pròxim 21 de maig a presos independentistes com Oriol Junqueras "humiliant" la legislació durant la sessió constitutiva de les Corts.

 

"Quina necessitat hi ha de sotmetre Espanya a aquest escarni? S'imaginen que després del cop d'estat del 23-F vingués el senyor Tejero o el senyor Armada a prendre l'acta al Congrés per dir 'aquí continuarem imposant la llei encara que continuïn quedant trets en el sostre'?", s'ha preguntat. Casado ha afirmat que els líders independentistes han donat "un cop de legalitat" i ara pretenen marcar el pas al govern socialista dient "aquí manem nosaltres". "Això no pot ser", ha exclamat en un acte a Melilla al costat del president de la ciutat autònoma, Juan José Imbrida.

 

 

El president del PP ha afirmat que aquesta setmana han vist "una vegada més" que el Govern de Sánchez "estarà en mans d'ERC", ja que, segons ha dit, "fins a per a negociar la presidència del Senat" el partit republicà "ha demostrat que és qui mana i és qui porta la batuta". Al seu entendre, els independentistes decidiran en aquesta nova legislatura "qui presideix el Senat" però també qui "presideix Espanya" i quins pressupostos o infraestructures s'aproven en el Parlament. "Això no pot ser", ha exclamat de nou.

 

D'antuvi, ha criticat que en la sessió constitutiva de les Corts el dia 21 hi siguin els presos del 'procés', ja que, segons ha dit, la cambra "representa la nació més vella d'Europa i sense la qual es pot explicar la història de l'home". En un acte en el qual han d'estar recordant-se de Felip VI i jurant "lleialtat" a la nació, ha prosseguit, hauran d'estar "patint l'escarni de veure a un pres preventiu" anar al Congrés per a "humiliar" la legislació, "tensionar el sistema" i dir: "Aquí estem nosaltres, que manem sobre Sánchez".

 

Comentaris