El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado proposa passar per l’adreçador els independentistes amb càstigs nous
  • CA

A cada pas, un càstig. El líder del PP, Pablo Casado, ha demanat aquest dimecres des de Barcelona a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i al PSOE que analitzi les fórmules d’acatament de la Constitució espanyola de “cada diputat electe” i especialment dels independentistes, entre ells els presos polítics. “Ja tarden”, ha subratllat Casado davant els mitjans de comunicació.

Casado ha afirmat que “alguns diputats no ho són perquè no és acceptable la fórmula” emprada dimarts i ha assegurat que això “s’ha de revisar”. El líder del PP ha reiterat que el que es va veure “no van ser acataments”, sinó “un escarni a la democràcia espanyola”. El popular considera que el fet que els independentistes acatessin com a presos polítics o reivindicant l’1-O “és una ofensa legal i una humiliació a la Constitució”. D’aquesta manera opina que “no han adquirit la condició de parlamentaris amb totes les seves funcions”.

El líder del PP ha demanat també que es faci la suspensió immediata dels presos polítics i ha afegit que no entén perquè Batet no ha convocat la Mesa del Congrés.

Casado a Barcelona (JORDI BORRÀS)

Pablo Casado (JORDI BORRÀS)

Casado ha explicat a més que el PP presentarà una iniciativa legislativa perquè l’acatament de la Constitució es basi “estrictament en la previsió legal” i no hi hagi possibilitat de “fórmules creatives ni ofensives contra la sobirania nacional”. Així mateix, vol que s’investigui si es pot haver incorregut en algun delicte de perjuri, “sabent que jures falsament, de forma ofensiva, això pot ser constitutiu d’algun tipus de reprimenda legal, com passa a Estats Units”.

El líder del PP també vol que la Fiscalia investigui si els presos polítics van cometre algun delicte per gravar vídeos al Congrés tenint en compte que tenien limitacions.

Escons a canvi d’indults

El líder del PP ha dit que el que es va veure dimarts al Congrés i el Senat “és l’ocultació d’una estratègia premeditada per part de [Pedro] Sánchez i [Oriol] Junqueras que conduirà als indults”. “Quan li diu ‘hem de parlar’ i li respon ‘no et preocupis’, a mi em preocupa —segueix Casado— que li ho digui quan té el Tribunal Suprem jutjant-lo per fer un cop d’Estat”. Casado creu que el 26 de maig el PSOE i ERC intercanviaran escons per indults. “Crec que això és molt preocupant”, ha subratllat el líder del PP, que ha dit que està a favor d’unes noves eleccions i que la única possibilitat que té el PSOE de governar és pactant amb els independentistes. “Doncs que ho digui”, ha demanat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: joan a desembre 05, 2020 | 05:33
    joan desembre 05, 2020 | 05:33
    fra casado fill de puta
    • Icona del comentari de: joan a desembre 05, 2020 | 05:33
      joan desembre 05, 2020 | 05:33
      fra casado fill de puta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa