El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado preveu violència a Catalunya el 9 i 10-N, i responsabilitza Sánchez del que passi
  • CA

El líder del PP i candidat a la presidència del govern espanyol, Pablo Casado, no s’oblida de Catalunya en cap dels seus actes electorals. Però aquest migdia ha estat especialment contundent, dirigint-se a Pedro Sánchez. Des de Madrid,  Casado s’ha referit a la iniciativa de Tsunami Democràtic de convocar actes cívics i festius durant la jornada de reflexió, el proper dissabte 9 de novembre. I també al viatge de Felip VI i la princesa Elionor, que es desplaçaran aquest dilluns a Barcelona per assistir al lliurament dels premis de la Fundació Princessa de Girona. “Tsunami Democràtic i els CDR han convocat 15.000 per encoratjar a la violència en la jornada de reflexió i per a boicotejar la jornada electoral ocupant els col·legis electorals i atemorint als catalans”, ha dit. 

Per això, ha avisat al president espanyol en funcions: “Faig responsable a Pedro Sánchez si no garanteix la seguretat i llibertat dels catalans que vulguin votar en la jornada electoral, i també de la seguretat de les seves Majestats en els premis Princesa de Girona”. En aquesta línia, Casado ha defensat que Pedro Sánchez seria el responsable directe del que pugui passar a Catalunya per tres motius: “Per ser el president en funcions, per haver forçat eleccions sabent que la sentència del procés seria abans del 14-O, i perquè els partits constitucionalistes li vam donar el suport perquè fes alguna cosa, quan ens va convocar a La Moncloa”.

Seguidament, el líder del PP ha apujat el to i ha endurit el discurs: “Com pot ser que hi hagi una jornada electoral amb violència? Això és Espanya, la millor nació d’Europa, la més vella!” “Posi ordre a Catalunya d’una vegada, senyor Sánchez!”, ha exclamat Casado aixecant els aplaudiments de l’auditori. “Què més ha de passar perquè es posi ordre a Catalunya?”, ha insistit, i seguidament ha exclamat amb indignació: “Estem parlant d’Espanya i de l’Europa del segle XXI!” A més, el líder del PP s’ha queixat que el rei i la seva filla hagin d’anar amb un fort dispositiu policial de seguretat a Barcelona: “Però on s’ha vist això?”

El líder del PP, Pablo Casado

El líder del PP, Pablo Casado

La plana major del PP, amb Casado a Madrid

 

Casado, que és l’únic candidat a la presidència del govern espanyol que avui tenia agenda política, ha fet totes aquestes declaracions aquest migdia durant un acte del PP a Madrid, després de visitar el projecte Madrid Nord. Ho ha fet acompanyat de la plana major actual del PP: la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida; la número dos per Madrid, Ana Pastor; i el president del PP de Madrid i cap de llista pel Senat, Pío García-Escudero.

Durant la seva intervenció, Díaz Ayuso s’ha dirigit explícitament als joves durant el seu discurs perquè “reivindiquin el Berlín de 1989”, ja que aquest 9-N farà 30 anys de la caiguda del mur. Alhora, ha dit que aquelles mateixes pedres són les que “avui es llencen contra la policia nacional i a la guàrdia civil a Barcelona”. En aquesta línia, ha afirmat que “no es pot construir la identitat d’un mateix a costa de l’odi a l’altre”. “S’han d’enderrocar els discursos que alimenten l’odi, i que ho fan en forma de nacionalisme”, ha conclòs entre forts aplaudiments.  

La unitat d’Espanya i la Constitució, al cor

 

Casado ha intervingut davant d’un auditori molt entregat, amb unes dos-cents persones aplaudint pràcticament cada frase que deixaven anar els dirigents del PP. Ha estat així fins que l’exministra Ana Pastor s’ha dirigit als assistents: “No necessito que m’aplaudiu sempre”, ha dit. I, diligentment, així ho ha fet el públic, que només ha aplaudit una intervenció més de Pastor, quan ha carregat contra el PSOE: “Quan governen ells puja el pa, i també l’atur”.

Pastor tampoc ha perdut l’oportunitat de referir-se, veladament, a Catalunya, per reivindicar el seu partit davant d’altres com Cs o VOX: “Som el partit que ha defensat sempre la unitat d’Espanya”, perquè “portem la unitat d’Espanya i la Constitució en el cor”. “Lliçons d’espanyolitat, les justes”, els ha avisat.

Durant la seva intervenció, l’alcalde de Madrid ha assegurat que la capital espanyola necessita “un president del govern que sigui lleial amb la Comunitat i l’Ajuntament de Madrid”, perquè “som la comunitat i la capital que tira d’Espanya”. Per això, s’ha mostrat molt contundent: “La millor garantia perquè Madrid continuï tenint èxit és que Casado sigui president”.

A més, Martínez-Almeida ha apel·lat als indecisos, i els ha fet saber que “som l’únic partit que en el nostre lema portem ‘per tot el que ens uneix’, perquè apel·lem a la integració i a la unitat”. “Som els únics capaços d’unir i no de dividir, de sumar i no de restar”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa