El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado, sobre els Pactes de la Moncloa: “Diàleg social sí però canvi de règim no”
  • CA

El president del PP, Pablo Casado, creu que la proposta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de reeditar els Pactes de la Moncloa per a la recuperació econòmica “no sona molt sincera“. En la seva intervenció davant els grups parlamentaris del PP, Casado ha considerat que per apostar pel diàleg social no cal anar fins al ’77 i ha remarcat que, a diferència de llavors, ara no hi ha un canvi de règim. “Diàleg social sí però canvi de règim no“, ha conclòs el president del PP tot alertant que el més perillós seria que la sortida de la crisi suposi un “canvi de règim encobert”. Casado ha apostat perquè qualsevol proposta entre partits es faci en el marc del Congrés i sigui obert als sectors socials i econòmics afectats. 

El president del PP ha defensat que ara el que cal no és mirar enrere sinó “reivindicar les institucions democràtiques, el sistema polític econòmic i laboral per superar la crisi“. En aquest context, ha remarcat que Espanya ja és una democràcia dins la Unió Europea. I ha apel·lat a repassar què es va fer el 1998 i el 2013 per superar les crisis “des del diàleg entre tots al Parlament”.

Casado dubta de la sinceritat de Sánchez tenint en compte que, segons ha assenyalat, va estar dues setmanes sense aixecar el telèfon per parlar de l’estat d’alarma amb “l’únic partit que li està donant suport sense condicions“.

Segons Casado, hi ha tres atributs que el govern de Sánchez ha de canviar: l’arrogància, la mentida i la incompetència. I ha retret a l’executiu espanyol que hagi pecat d’humilitat, manca de transparència i no buscar l’ajuda d’altres partits. Tot i les crítiques, Casado ha reiterat la mà estesa del seu partit però ha advertit que el que no pot fer el PP és “remar en una direcció quan se sap que hi ha un precipici“.

 

Paga extra per als professionals sanitaris i supressió d’impostos

En l’àmbit de les propostes, el PP ha actualitzat el seu decàleg. Demana una paga extra per als professionals sanitaris, que els treballadors de serveis essencials no paguin impostos i que es condoni l’impost de successions i donacions als hereus de morts per coronavirus. Segons Casado, els professionals sanitaris han de tenir un reconeixement pel perill de contagi a què estan exposats i pel seu esforç laboral. Pel que fa als treballadors de serveis essencials, ha defensat que tant transportistes com treballadors de residències i farmacèutics, per posar alguns exemples, mereixen cobrar un sou sense pagar impostos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa