El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado: “No permetrem que a la taula de diàleg es jugui amb la igualtat de tots”
  • CA

El president del PP, Pablo Casado, ha carregat contra la taula de diàleg Moncloa-Generalitat i ha assegurat que va en detriment de la prosperitat d’altres comunitats autònomes. “No permetrem que a la mesa de negociació és jugui amb la igualtat de tots”, ha afirmat Casado en un míting a Ourense. “Després de tenir controlada Catalunya amb la taula i del pacte amb el PNB, Sánchez està obsessionat amb Galícia, que també vol que estigui al servei dels independentistes i de l’extrema esquerra”, ha continuat Casado, que ha acusat el president espanyol de voler imposar una Espanya “desigual i asimètrica”. “Sánchez aposta per un revisionisme de l’Estat de les autonomies que serà tremendament empobridor per a tots”, ha avisat el líder del PP.

“El PP no permetrà que Galícia sigui moneda de canvi en el full de ruta de trencament de la igualtat a nivell nacional”, ha insistit Casado, que ha denunciat que amb l’acord PSOE-PNB a Euskadi i la mesa de diàleg Catalunya-Estat “es posi en dubte la unitat de la caixa única per pactar els pressupostos generals de l’Estat”. “Com es pot explicar que els gallecs hagin pagat 370 milions en impostos i el govern de la nació no els vulgui retornar?”, s’ha preguntat en veu alta l’actual líder del PP, que ha estat l’encarregat de tancar els parlaments en l’acte dels populars a Ourense, que ha servit per commemorar l’11è aniversari de l’arribada d’Alberto Núñez Feijóo a la Xunta.

Prèviament, havia estat el torn de l’expresident Mariano Rajoy. Reaparegut a l’escena pública, Rajoy s’ha centrat exclusivament en Galícia durant el seu discurs i només ha sortit del guió per criticar l’actual executiu socialista de Pedro Sánchez. “No convé a Galícia ni a Espanya els executius tripartits o quatripartits. Són incapaços de gestionar tot allò públic i després hem de venir nosaltres a arreglar-ho. Doncs no la liem”, ha reflexionat en veu alta l’expresident del PP. “Aquesta gent, ho demostra la història, posa en perill l’economia i el benestar de la gent. I avui està afectant principis constitucionals bàsics com la igualtat entre els espanyols”, ha lamentat Rajoy. “No és bo que els extremismes, siguin els que siguin, estiguin als governs o condicionant-los”, ha sentenciat l’expresident popular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa