Casado no acceptarà "una relació confederal ni bilateral" amb Catalunya

El líder popular assegura que l'aposta del PSOE per l'autogovern complica el conflicte polític perquè l'autonomia catalana ja és completa

 

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha assegurat aquest dissabte a la tarda que el seu partit no acceptarà una "relació confederal ni bilateral" amb el Govern perquè, segons creu, l'autogovern català ja és complet, i ha acusat l'executiu de Pedro Sánchez de complicar en conflicte polític amb la seva aposta per una millora de l'autonomia. "No es tracta de concedir més autogovern a ningú", ha afirmat, "duem 40 anys autogovernant-nos". "Autogovern no és sinònim d'autonomisme ni de nacionalisme", ha dit Casado, reafirmant que "no hi ha autogovern de Catalunya i d'Espanya sinó dels catalans i dels espanyols".

 

 

Durant la primera reunió de la seva Junta Directiva Nacional, que ha tingut lloc a Barcelona, el president del PP ha afirmat que el PSOE "promet una transició impossible destinada a que tota Espanya acabi assumint els postulats nacionalistes" i se sotmeti "a la seva voluntat". A més, ha afegit que el govern de Sánchez no pot pactar amb els partits independentistes com si representessin tota la societat catalana. Per aquest motiu el líder popular ha defensat "fer present la Catalunya real i els seus desitjos de forma part plenament de la nació espanyola". Segons creu, l'independentisme no és l'estat natural de Catalunya. "El secessionisme és una voluntat d'exclusió contrària en tot a la veritable història de Catalunya", ha dit, afegint que els independentistes "prefereixen excloure i sotmetre a incloure i conviure i això no ho permetrem".

 

Comentaris