Casado "liderarà" una "refundació del centre dreta" per recuperar el govern espanyol

El líder del PP designa un equip negociador i defensa els pactes "a l'andalusa" amb Cs i Vox a autonomies i municipis

El president del PP, Pablo Casado, ha afirmat després de la reunió d'aquest dilluns del Comitè Executiu Nacional amb els barons autonòmics que "liderarà" una "refundació del centre dreta" per recuperar el govern espanyol. Casado ha defensat la seva posició al capdavant del partit i s'ha espolsat la responsabilitat de la pèrdua de vots i escons el 28-A i el 26-M. Segons Casado, els resultats electorals s'expliquen per la "fragmentació" del vot i per "punts dèbils" del PP "no imputables" als candidats o al projecte actual, ja que el partit els arrossega de fa temps. Concretament, Casado ha fet referència als casos de corrupció o la gestió de la crisi territorial i econòmica. El líder del PP ha assegurat que diumenge va començar un "canvi de cicle", que posa punt i final a la pèrdua de suports que el PP arrossega des de 2011. "Avui comença tot", ha assegurat.

 

A banda, el líder del PP ha anunciat que ha designat un equip negociador d'acords a autonomies i municipis format pel secretari general del PP, Teodoro García Egea, el vicesecretari d'Organització, Javier Maroto, i la presidenta del PP de Navarra, Ana Beltrán. Casado ha defensat els pactes "a l'andalusa" amb Cs i Vox i ha evitat qualificar el partit de Santiago Abascal d'extrema dreta. Segons Casado, és "un partit a la dreta del PP" i a Andalusia els populars no van renunciar a cap dels seus principis.

 

 

Casado ha celebrat que el PP ha sobreviscut a la "tempesta perfecta" sense que cap de les "amenaces" s'hagin complert, ja que no hi ha hagut 'sorpasso' de Cs i no han ocupat l'espai polític del PP, tal com auguraven les enquestes quan Casado va agafar les regnes del partit fa menys d'un any. Tot i això, el líder del PP ha dit que no es conforma i la satisfacció és "moderada". Casado ha afirmat que "comença la remuntada" i ha dit que cal "reconstruir" l'espai de centre dreta per poder governar sense dependre dels pactes.

 

Pel que fa als acords posteriors al 26-M, Casado ha dit que aspiren a formar govern a Madrid, Múrcia, Castella i Lleó, Aragó i Navarra així com a 23 capitals de demarcació, entre les quals Saragossa, Alacant o Almeria. Casado ha destacat que són l'únic partit que ha millorat el resultat en relació al 28-A i ha opinat que això indica un canvi de tendència que els permetrà tornar a Moncloa. Casado ha assegurat que els pròxims quatre anys "apuntalarà" la recuperació. Casado també ha defensat la campanya electoral que ha fet el PP i ha argumentat que no hi ha hagut cap gir en relació al 28-A. En canvi, els barons autonòmics han assegurat als mitjans a l'entrada a la reunió que la millora dels resultats es deu a una major "moderació" i la "recuperació del centre dreta". Tanmateix, ni els presidents del PP gallec, ni andalús, ni basc -Alberto Núñez Feijóo, Juanma Moreno i Alfonso Alonso- han qüestionat el lideratge de Casado. 

 

Comentaris