El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado justifica el suport del PP a Orbán perquè Hongria “sempre ha estat amb Espanya”
  • CA

 

El líder del PP, Pablo Casado, ha justificat aquest dimecres el suport del partit al líder d’Hongria, Viktor Orbán, perquè “sempre ha estat amb Espanya” en el procés independentista. En declaracions als mitjans des de Salzburg (Àustria), on s’ha reunit el Partit Popular Europeu (PPE), Casado ha defensat el vot dels eurodiputats populars espanyols -diferent de la resta de populars europeus- en contra de la moció de l’Eurocambra que insta a sancionar Budapest per la seva deriva autoritària. “Es va donar llibertat de vot però és veritat que el grup del PPE té molt present que Hongria, quan Espanya ha demanat suport a l’hora d’encarar el procés independentista, sempre ha estat amb Espanya”, ha assegurat.

 

A més, ha dit que ha acudit a la trobada entre populars a Àustria per explicar “la veritat del que passa a Catalunya, que és el que no fa el govern espanyol”. “Defensar la integritat jurisdiccional espanyola, reclamar que l’euroordre sigui efectiva perquè es deixi d’humiliar Espanya en tribunals alemanys i belgues, i sobretot exigir que no hi hagi cap suport a Pedro Sánchez en el seu apaivagament amb els independentistes”, ha afegit.

 

Per altra banda, ha criticat que la ponent de l’informe sobre Hongria, l’eurodiputada Judith Sargentini (Verds/ALE), es mostrés preocupada per la situació a Catalunya i l’existència de presos polítics després de la votació contra Orbán aprovada per una àmplia majoria del Parlament Europeu. En aquest sentit, ha assegurat que Sargentini és “de l’esquerra radical” i li ha retret que digui “què s’ha de fer amb el procés secessionista”. “Nosaltres ja sabem el que hem de fer”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa