El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado: “Junqueras segueix essent un delinqüent”
  • CA

El líder del PP, Pablo Casado, ha comparegut aquest dijous a la seu dels populars per reaccinar a la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que ha reconegut la immunitat del líder d’ERC, Oriol Junqueras, mentre estava a presó provisional. Casado ha volgut defensar “l’Estat de dret d’Espanya” i ha insistit que el judici als presos independentistes es va fer “amb plenes garanties”. “Junqueras segueix essent un delinqüent i Puigdemont un pròfug”, ha afirmat abans d’assegurar que el PP farà “tot el que estigui a la seva mà” perquè “Junqueras compleixi la seva condemna” i “Puigdemont seguir a la banqueta”.

En aquest marc ha apuntat que utilitzarà la seva tasca al sí del PP europeu per promoure que sigui així i ha anunciat que els populars promouran que no es pugui elegir com a electes “pròfugs de la justícia” i es modifiqui l’euroordre perquè calgui extradir els acusats de delictes de rebel·lió i sedició.

Casado també ha afirmat que un cop condemnat per inhabilitació “Torra hauria de dimitir d’immediat” però mentrestant “el PP demanarà avui mateix a la Junta Electoral l’execució d’aquesta sentència”.

Ha destacat la “gravetat” que Sánchez “estigui negociant amb aquests delinqüents”, i ha tornat a estendre la mà al govern espanyol en funcions “per garantir que la Constitució es compleixi a Catalunya”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa