El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado i Rivera es disputen ara qui presidiria un govern de coalició
  • CA

 

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dimecres que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, “seria un excel·lent ministre d’Exteriors” d’un govern de coalició liderat per ell. Per altra banda, la líder de Cs a Catalunya i candidata de la formació al 28-A per Barcelona, Inés Arrimadas, ha avisat el PP que la coalició que el president del partit, Albert Rivera, va proposar als populars per governar conjuntament després de les eleccions té com a derivada directa que l’executiu el lideri el propi Rivera.

 

Casado, però ha insistit aquest dimecres a “agrair” a Rivera la seva proposta, però li ha retret que no ho hagi proposat abans que es tanqués el període per a la presentació de les llistes electorals. “Agraeixo que comencem a tenir clar que la dispersió del vot de centre-dreta pot revalidar la majoria a Pedro Sánchez, però ho haurien d’haver dit abans“, ha afirmat. 

 

En aquest sentit, Arrimadas ha criticat que Casado hagi lamentat que la proposta arribi ara que ja no es poden tancar acords preelectorals. “Cs i el PP són partits amb polítiques i programes diferents. Es presenten amb les seves sigles i programes, i intentarem després arribar a un acord per a un govern de coalició, que és el que passa a qualsevol país d’Europa. Potser el que li passa a Casado és que no sap què passa a Europa. Aquesta és l’alternativa guanyadora, necessària, de futur; un govern liderat per Cs en coalició amb el PP, per evitar quatre anys més de Pedro Sánchez, Quim Torra, Bildu i Pablo Iglesias”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa