El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado exigeix a Sánchez que “actuï” pel cartell amb una soga groga i antimonàrquic a Barcelona
  • CA

 

El president del PP, Pablo Casado, ha exigit al govern espanyol que “actuï” davant l’aparició d’un cartell a Barcelona amb una soga groga i un lema en contra de la monarquia. “En quin país democràtic del món s’entendria que hi hagués una tanca publicitària En quin país dient que s’ha de trepitjar el cap del cap de l’estat, és molt greu i no passa a Veneçuela o a Corea del Nord sinó a Catalunya”, ha criticat. En aquest sentit, insisteix en criticar la manca d’iniciativa del govern de Pedro Sánchez i ha dit que “mentre estan de vacances” el PP “defensarà Espanya fent pressió perquè es compleixi la llei”. En aquest sentit, ha tornat a amenaçar amb un nou 155 i ha dit que estaran “vigilants” amb els actes de celebració dels aniversaris de la Diada i l’1-O i si hi ha “il·legalitats flagrants com les que ja comencen a esbossar” demanaran “formalment” l’aplicació del 155. En declaracions des de Maó, Casado ha carregat contra Sánchez per considerar que no actua davant de situacions com l’aparició del cartell a la marquesina de Barcelona o davant les identificacions dels Mossos a persones que retiren llaços. 

 

  

El cartell ha aparegut aquest dijous dins una marquesina publicitària del centre de Barcelona. Al cartell es veu un llaç groc invertit, en forma de soga, i l’acompanya una frase amb clara connotació antimonàrquica extreta de l’obra ‘Enric IV’ de William Shakespeare: “Si vivim, vivim per trepitjar els caps dels reis”. Aquest tipus de marquesines són propietat de l’ajuntament, tot i que la publicitat que hi apareix les gestiona una empresa privada. En aquest cas, però, la campanya no havia estat autoritzada. El consistori atribueix la col·locació del cartell a un acte vandàlic, després que s’hagués forçat el sistema de tancament de la marquesina i ja n’ha ordenat la seva retirada.

  

Sobre els llaços grocs, ha dit que és una “vergonya” que la Generalitat “estigui situada en la il·legalitat” i doni “instruccions” als Mossos perquè identifiquin persones que retiren llaços. Segons Casado, qui retira llaços ho fa perquè “volen recuperar la concòrdia de l’espai públic”. Aquest matí, el seu número 2, Teodoro García, ha animat la gent a treure llaços i ha dit que ell mateix, amb les seves pròpies mans, estava disposat a retirar-los. També ha criticat Pedro Sánchez perquè, segons afirma, va permetre a Torra “lluir un llaç groc” quan es van reunir amb ell a la Moncloa. “Aquest llaç diu que Espanya no és una democràcia perquè hi ha presos polítics”, ha manifestat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa