El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado: “El procés ha estat més destructiu que una catàstrofe atmosfèrica”
  • CA

 

Un Pablo Casado pletòric ha passat per Barcelona aquest dijous per donar el seu suport a la candidata per Catalunya, Cayetana Álvarez de Toledo. Casado ha aprofitat l’ocasió per tornar a advertir, sense manies de recórrer a la hipèrbole, de les conseqüències que segons ell ha suposat el procés per Catalunya: “El procés ha estat una autèntica catàstrofe econòmica i social, més destructiu que una catàstrofe atmosfèrica”.

 

El candidat del PP, que ha participat en un míting a l’hotel Catalonia de Barcelona, ha avançat que, si diumenge obté els vots suficients “per sumar una majoria suficient de govern”, el primer punt de l’ordre del dia del primer consell de ministres serà instar Quim Torra a complir la Constitució, o el que es pot dir en altres paraules, activarà l’article 155. Casado ha defensat l’aplicació de l’article perquè és “un article més de a Constitució” i ha afirmat que “si no l’apliqués estaria prevaricant com a president del govern”.

 

El líder popular ha recordat que el PSOE ja va aplicar l’article el 1989 a Canàries per una qüestió d’impostos i, per tant, ha assenyalat que aplicar-lo no és més que activar “un mecanisme” perquè una administració d’un país federal que ha estat “deslleial” assumeixi la seva “responsabilitat”.

 

Amb una gran bandera d’Espanya de rerefons, Casado ha fet un discurs en què ha volgut agrair l’esforç dels militants del partit a Catalunya i he volgut remarcar que el PP confia ara que hi hagi un rescat del partit en una plaça on de moment només disposa de quatre diputats al Parlament. Casado però està ara convençut que la carta Álvarez de Toledo tindrà un rèdit electoral important i així ho ha deixat clar en el míting: “Cayetana ha estat la revelació de la campanya electoral, un estímul intel·lectual, pel seu coratge, brillantor i el patriotisme de dir ‘vull defensar Catalunya i Espanya sense complexos'”.

 

La situació a Catalunya fa pensar a Casado que “nació espanyola” està en perill i condensa en Pedro Sánchez totes les amenaces. Si en el debat electoral de TVE li dir que era una matrioska, en aquesta ocasió s’hi ha referit com el “cavall de Troia” que els populars volen impedir que traspassi el llindar de la Moncloa a partir del 28-A. “No tolerarem que un cavall de Troia —que oculta ERC, JxCAT, Bildu i les CUP, entri un cop més per la porta de la casa de tots els espanyols”.

 

Hi haurà ampliació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa