El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado duu la cúpula del PP a Barcelona en vigílies de la “festa xenòfoba” de la Diada
  • CA

 

El president del PP, Pablo Casado, ha convocat aquest dissabte a Barcelona la primera reunió del curs de la Junta Directiva Nacional del partit en vigílies del que ell mateix ha anomenat “la festivitat xenòfoba” de la Diada Nacional de Catalunya, que se celebrarà el proper 11 de setembre. La trobada tindrà lloc al Palau de Congressos de Catalunya, on Casado pronunciarà un discurs centrat, en bona part, en la situació política al nostre país.

 

Com ell mateix s’ha encarregat de recordar, aquesta setmana s’ha celebrat el primer aniversari de l’aprovació de les lleis de desconnexió al Parlament de Catalunya els passats 6 i 7 de setembre, que ha titllat de “dies d’infàmia”. Casado també ha aprofitat per carregar contra la celebració de la Diada, que diu que s’ha convertit en una “festivitat xenòfoba” on “s’insulta els constitucionalistes” i on també “s’enarboren els símbols d’aquells que volen trencar Espanya”.

 

El líder popular ja va organitzar a Barcelona la primera reunió del Comitè Executiu Nacional del partit, sorgit del congrés de juliol en què va ser elegit president, i ara hi duu la primera Junta Directiva Nacional. Això deixa clar que Catalunya és una prioritat per al PP, tant per la “defensa de la unitat d’Espanya” com er la “recuperació de la llibertat i la cohesió a Catalunya”, segons les paraules del mateix Casado, que arriba a Catalunya en plena polèmica sobre els escamots de retirada de llaços grocs que corren pel país. En aquest sentit, els populars han presentat una proposició de llei de símbols nacionals que vol “garantir la neutralitat dels espais públics” i sancionar els càrrecs públics i funcionaris que duguin, col·loquin o fins i tot no retirin llaços grocs, estelades i altres símbols que, des de l’espanyolisme, es consideren “ofensius”.

 

Al discurs que pronunciarà davant els seus, Casado abordarà totes aquestes qüestions però també, segurament, altres que han centrat el debat durant l’estiu i el principi d’aquest curs polític, com la immigració, el pacte pressupostari del govern espanyol amb Podem i l’evolució de l’economia a l’Estat que, segons el partit, comença a mostrar signes de desacceleració. Aquesta cita serà el principi d’una campanya política que acabarà amb les eleccions municipals i autonòmiques de 2019. El partit ha de tancar totes les seves candidatures durant les properes setmanes i, a més, celebrarà una convenció nacional el proper mes de novembre on renovarà i actualitzarà el seu ideari i el seu discurs polític.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa