El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado diu que plantejar l’abstenció del PP a la investidura és “hipòcrita”
  • CA

El president del PP, Pablo Casado, ha acusat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, d’actuar “de forma hipòcrita” quan planteja l’abstenció del PP a la investidura per evitar dependre dels partits independentistes. “A què està jugant?”, ha plantejat aquest dissabte Casado en un acte de campanya a Màlaga. Segons el líder del PP, la petició que va fer el govern espanyol en funcions, i també el PSOE, és un “globus sonda” i una “estratègia electoral”, ja que en realitat el PSOE té “molt clar el seu full de ruta”: “Pactar amb Podem i ERC”, ha dit Casado. “El que fa quan diu que vol pactar amb constitucionalistes és enganyar-nos”, ha assegurat el president dels populars, que ha recordat que Sánchez va posar un “cordó sanitari” al PP l’anterior legislatura. Casado ha remarcat que el PP “liderarà l’oposició” i ha instat els socialistes a buscar el suport de Cs si volen evitar una repetició d’eleccions. D’altra banda, el líder del PP ha acusat Cs i Vox d’haver comès una “irresponsabilitat” el 28-A ja que amb la divisió del vot han “malmès la governabilitat d’Espanya”.

Segons Casado, la fragmentació del vot “ha estat Iceta, Batet, Podem a la Mesa del Congrés i ERC manant a la política nacional”. El president dels populars els ha acusat de ser “irresponsables” només per “intentar ser una mica menys petits i intentar superar el PP”. Amb aquesta estratègia, “han posat la cambra alta que ha d’aplicar immediatament el 155 en mans d’una majoria absoluta del PSOE que està negociant amb aquells que incompleixen la llei a Catalunya”, ha dit Casado.

Per això, el president del PP ha demanat als votants “benintencionats” que van apostar per Cs i Vox, pensant que sumarien amb el PP, que tornin a confiar en els populars perquè la fragmentació del vot significa que “tornarà a guanyar l’esquerra”. Segons Casado, un PP fort a municipis i autonomies pot fer de “contrapès” a Sánchez i condicionar els pactes a l’Estat. El líder del PP ha insistit que si el PSOE té el suport de Cs per governar a l’Estat no ho criticarà però demanarà “transparència”.

Tanmateix, Casado ha alertat que si el PSOE surt reforçat el 26-M seguirà el seu “full de ruta” i pactarà amb Podem i ERC. Sobre la demanda d’abstenció del PP, Casado ha criticat que “el líder del ‘no és no’ demani un ‘sí però no’. ‘Sí’ deixa’m governar però ‘no’ et faré cas en res, ‘sí’ dona’m suport gratis però mentrestant vaig pactant amb Podem i ERC”, ha sentenciat. 

Recolzament del PP d’Andalusia

El president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, ha recolzat Casado a la seva intervenció al míting després de la derrota a les eleccions espanyoles del 28-A. “Tens el recolzament de tot el PP d’Andalusia, que ho sàpigues i hi comptis”, ha dit Moreno al líder del PP, qüestionat després de perdre més de la meitat dels escons dels populars al Congrés dels Diputats. Moreno ha argumentat que Casado “acaba d’aterrar”, ja que només porta 9 mesos al capdavant del PP, i ha dit que no es pot arribar a la presidència del govern espanyol “a la primera de canvi”. 

El cap de l’executiu andalús, que governa en coalició amb Cs i gràcies al suport de Vox, ha argumentat que si ell hagués renunciat quan va perdre per primer cop ara no seria president. “S’ha de ser perseverant”, ha assegurat, i ha lloat el “compromís, esforç i talent” de Casado. “Serà president del govern d’Espanya”, ha pronosticat, i ha opinat que la nova legislatura de Pedro Sánchez durarà poc. Fa unes setmanes, Moreno va criticar el gir a la dreta de Casado i va demanar tornar al centre sense qüestionar el seu lideratge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa