El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado diu que Espanya ha arribat al Consell Europeu “sense els deures fets”
  • CA

El president del PP, Pablo Casado, ha esperat que hi hagi acord a la reunió del Consell Europeu d’aquest dilluns i que “sigui un bon acord per a Espanya“. “Agraïm la solidaritat dels estats membres de la UE i també de la Comissió Europea i els esforços que estan fent perquè el nostre país pugui sortir d’una greu recessió que han produït unes males polítiques en els últims dos anys, en què ja hi havia un incompliment del dèficit i de les previsions macroeconòmiques, però agreujat per la pandèmia”, ha dit aquest dilluns en la presentació de les jornades ‘Activem Espanya amb Europa’, acompanyat per l’exministre d’Economia Luis de Guindos. Casado ha insistit que el govern de Pedro Sánchez “ha arribat sense els deures fets” a la negociació.

“A Europa la credibilitat, la solvència, la confiança pesa molt”, ha dit Casado. El líder dels populars ha esperat que l’executiu espanyol “es deixi ajudar” pel PP “en les pròximes ocasions” i ha retret que no hagi demanat ajuda al PP ni se’ls hagi informat dels progressos de les negociacions. També ha dit que no han ajudat pronunciaments d’alguns membres del govern espanyol contra els països ‘frugals’.

Casado també ha lamentat “l’incompliment del dèficit“, “el malbaratament en decrets electorals”, “la tardança a seguir aplicant reformes” o “l’amenaça de derogar la reforma laboral” que, segons el president del PP, són elements que han debilitat la capacitat negociadora espanyola.

El líder del PP ha argumentat que cal fer “reformes”. Segons Casado, cal abaixar impostos, “flexibilitzar” el mercat laboral amb el manteniment de la reforma laboral o una baixada de les cotitzacions així com una tarifa plana per a autònoms o amb un alleugeriment de les càrregues burocràtiques. Segons Casado, cal “utilitzar les receptes que sempre han funcionat” i que va aplicar el PP. El líder dels populars ha reivindicat la gestió del govern de Mariano Rajoy de l’anterior crisi econòmica. “Espanya es va rescatar a si mateixa”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa