El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado pressiona Sánchez perquè renunciï a la mesa de diàleg
  • CA

El líder del PP, Pablo Casado, s’ha ofert a facilitar l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat però ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que renunciï a la taula de diàleg amb la Generalitat, garanteixi la inhabilitació de Quim Torra i no modifiqui el delicte de sedició al Codi Penal. El líder dels populars reclama a Sánchez que “trenqui” amb els “independentistes i ‘batasunos'” i planteja un “compromís per Espanya” perquè Sánchez “no depengui” dels “radicals”: “Té una alternativa”, ha assegurat en roda de premsa aquest dilluns després de la reunió que han mantingut ambdós líders al Palau de la Moncloa.

Casado ha afirmat que ha estès la mà a Sánchez, ja que el PP és un partit “coherent”, “creïble”, “moderat” i ha assegurat que té una “gran responsabilitat” i un “ànim constructiu”. “La pilota està a la teulada de Sánchez”, ha dit Casado, que l’ha emplaçat a triar entre el PP o les formacions “radicals”.

“Poden tornar a la moderació, a la centralitat”, ha assegurat Casado, que ha remarcat que el PP no pot avalar una taula de diàleg amb la Generalitat sense “línies vermelles” en la qual es vol “negociar la unitat nacional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa