El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado demana explicacions a Sánchez pels test fallits
  • CA

El líder del PP, Pablo Casado, ha demanat explicacions al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre la compra de test ràpids de coronavirus. “Sánchez ha d’explicar perquè el govern no ha validat els test que ha comprat i que no funcionen i si s’han adquirit a una empresa sense llicència, com diu la Xina”, ha dit Casado aquest dijous en una piulada a Twitter. “Si és cert, estem davant una autèntica irresponsabilitat que ha de tenir conseqüències”, ha afirmat.

Segons ha publicat ‘El País’, laboratoris de microbiologia d’hospitals han constatat que alguns test adquirits pel govern espanyol a la Xina, de l’empresa Bioeasy, no detecten els casos positius com ho haurien de fer. El Ministeri de Sanitat ha admès que van rebre un primer lot de 9.000 test que no tenien la qualitat adequada, sense concretar a quin proveïdor els va comprar, i que els va retornar.

L’ambaixada de la Xina a Espanya s’ha desmarcat dels tests ràpids de coronavirus que no funcionen correctament a través de Twitter i ha aclarit que la recent compra de material sanitari del govern espanyol encara no ha sortit del país asiàtic. També apunta que l’empresa Bioeasy no té llicència per vendre’n.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa