El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado demana a Sánchez que es posicioni davant el discurs de Torra
  • CA

El líder del PP, Pablo Casado, ha demanat al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que es posicioni i respongui el discurs del president de la Generalitat, Quim Torra, que dimarts apostava per “la confrontació” amb l’Estat com a estratègia. “Ha de contestar i dir què li sembla que Torra digui que ho tornarien a fer, que insisteixi en voler trencar la convivència, l’Estatut i la Constitució a Catalunya”, ha manifestat des de Gran Canària. Casado ha retret que Sánchez “no es negui” a pactar la investidura amb els partits independentistes i també que el seu partit hagi arribat a acord amb les forces independentistes a la Diputació de Barcelona o a l’Ajuntament de Badalona, per exemple. A més, ha exigit al PSOE que aclareixi si vol anar ja a eleccions i eviti esperar fins el 23 de setembre després d’haver donat una “resposta desairada” a la proposta de Podem.

En la cloenda de la commemoració dels 50 anys de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), Torra va fer una aposta per la “confrontació” amb l’Estat, en considerar que la negociació està del tot descartada, i va fer també una crida a “arriscar”. Les paraules del president no han passat desapercebudes a les files del PP i Casado ha demanat al president en funcions, Pedro Sánchez, que les valori en un moment on el PSOE ha de negociar amb els partits –també les forces independentistes- un eventual suport a la seva investidura. 

A més, també ha criticat la proposta que va entregar Podem al PSOE per insistir en el govern de coalició. Casado ha dit que Podem es basa en “receptes suïcides per a l’economia” amb l’apujada de fins a nou impostos i també ha criticat que plantegi “treure del Suprem el conflicte de Catalunya”. “No és un conflicte sinó que es jutgen delictes”, ha manifestat. A més, considera que si el PSOE ha tancat la porta i ha donat una “resposta desairada” a Podem ha d’aclarir ja si vol eleccions i ho fa com a estratègia electoral. “Que ens digui si volen anar a eleccions i que en evitin aquest mes”, ha manifestat. 

“Improvisació amb l’Open Arms”

Sobre la crisi de l’Open Arms, ha recordat que juntament amb Cs han registrat una petició de compareixença urgent del president en funcions, Pedro Sánchez, perquè expliqui les “bandades” que dona en matèria d’immigració. Ha dit que l’enviament del buc de l’armada just abans que la fiscalia italiana acordés el desembarcament del vaixell a les costes de Lampedusa és un “exemple d’improvisació” i ha lamentat que, segons el PP, el pitjor és el “missatge que s’envia a les màfies”. “Pposant-hi l’armada donen un missatge d’improvisació que aprofiten les màfies per seguir explotant persones”, ha afirmat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa