Casado demana al PSOE "mesures urgents per garantir la convivència a Catalunya"

El líder del PP vol plantejar una estratègia per evitar que els independentistes avançin en la "ruptura constitucional"

El president del PP, Pablo Casado, acudirà aquest dilluns a la reunió amb el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, amb propostes per a baixar impostos i per a adoptar "mesures urgents per a garantir la convivència a Catalunya", segons van informar a Europa Press en fonts del partit. Casado assistirà a la trobada convocada per Sánchez "disposat a escoltar" al cap de l'Executiu en funcions, però també a traslladar-li diferents propostes.

 

Així, segons van indicar aquestes fonts, proposarà la baixada d'impostos que considera necessària necessita per a "incentivar l'economia després de les dades i indicadors que avalen l'estancament econòmic d'Espanya". En aquest sentit, el president del PP "demanarà explicacions" sobre les "conseqüències" del Programa d'Estabilitat 2019-2022 que el Govern va enviar aquest dimarts a Brussel·les, en el qual s'avancen pujades d'impostos per 26.000 milions d'euros.

 

 

En paral·lel, Casado plantejarà a Sánchez si té "intenció de continuar governant mitjançant acords fixos o puntuals amb els independentistes catalans". En aquest sentit, "convidarà" al president en funcions a "tractar amb el PP una estratègia per a evitar que els independentistes continuïn avançant en el seu objectiu de ruptura constitucional", segons aquestes fonts. Així mateix, Casado proposarà "l'adopció de mesures urgents per a garantir la convivència a Catalunya, la cohesió territorial i l'aplicació de la llei per a aquelles formacions que encoratgin la violència". Finalment, el líder del PP traslladarà al Cap del Govern la seva disposició a exercir una "oposició ferma i constant durant la Legislatura".

 

Comentaris