El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado critica l’oposició d’Iceta a la investidura de Rajoy: “No està a l’alçada del que la gent demana”
  • CA

 

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha criticat aquest dimarts el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per la seva oposició a una abstenció del PSOE –i dels diputats del PSC- a la investidura de Mariano Rajoy. En una entrevista a ‘Els matins’ de TV3 ha assegurat que el lema ‘no és no’ que han utilitzat els contraris a facilitar la investidura de Rajoy “no passarà als anals de la història” i ha assegurat que cal “tenir generositat” com –segons ha dit- el PP ha tingut a diversos territoris de l’Estat on ha facilitat governs del PSOE. “En aquest sentit, crec que el senyor Iceta no està a l’alçada del que demanen els ciutadans”, ha afirmat.

Segons Casado, malgrat que el PP hagués preferit un acord de govern i és conscient que una abstenció tècnica deixa el govern de Rajoy en minoria al Congrés, “l’important és el desbloqueig de la legislatura” i que hi hagi “certa estabilitat política per a Espanya”.
 

No ha volgut incidir més en el debat intern del PSOE, que ha de resoldre el sentit del seu vot a investidura al Comitè Federal que està previst que tingui lloc el pròxim diumenge. Segons ha apuntat, el PP “respecta” el procés al sí del partit socialista.

Pel que fa al procés sobiranista, Casado ha afirmat que els partits independentistes com la CUP i el PDECat s’han unit per “fracturar la societat catalana“, però “hi ha una majoria social que està en contra de la independència”. 
 

Segons Casado, el govern de Rajoy i el PP estan disposats a “dialogar” amb el govern de la Generalitat sobre les qüestions que afecten els ciutadans catalans, però no sobre “la sobirania nacional”. “Nosaltres podem dialogar sobre les infraestructures, el finançament, els accessos de Rodalies”, però “no sobre altres qüestions”.
 

Ha fet referència també a les resolucions de la Fiscalia davant Forcadell, Mas, Ortega i Rigau i ha apuntat que en qualsevol lloc de l’Estat el desacatament de les resolucions judicials té conseqüències jurídiques. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa