El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado convida Cs a abstenir-se per investir Sánchez
  • CA

El president del PP, Pablo Casado, ha insistit que Cs podria abstenir-se per investir Pedro Sánchez perquè el partit taronja no ha descartat la possibilitat de pactar amb el PSOE a ajuntaments i autonomies després de les eleccions del 26 de maig. El líder del PP ha tornat a rebutjar facilitar una investidura del candidat socialista per evitar que depengui del suport dels independentistes i ha argumentat que està “en mans de forces molt més normals o naturals en termes electorals”, en referència al partit taronja i Podem. En una entrevista a la ‘Cope’, Casado ha defensat que la situació actual és molt diferent a l’abstenció del PSOE per facilitar la investidura de Mariano Rajoy perquè ara sí que hi ha altres sumes possibles i no hi ha la urgència de veure’s abocats a unes terceres eleccions. El president dels populars ha carregat contra el líder de Cs, Albert Rivera, per sostenir que el partit taronja liderarà l’oposició tot i haver obtingut menys representació al Congrés que els populars -9 escons menys-. 

“És un debat absurd” i “pueril”, ha criticat Casado, que ha argumentat que és una qüestió òbvia que el líder de l’oposició és qui té més escons per darrere de la primera força. Cs va avançar que Rivera traslladaria a la reunió amb Pedro Sánchez d’aquest dimarts al matí que el partit taronja “liderarà l’oposició amb fermesa però amb sentit d’estat”. Casado ha negat que s’hagi produït un canvi de discurs al PP després del 28-A i ha defensat que sempre han estat al centre, i que són l’únic partit de centre dreta. Segons el líder del PP, el que ha canviat és la competició amb altres partits per atribuir-se aquest espai i ha criticat que Cs celebrés la “derrota” electoral com si fos “la final del Mundial” de futbol. 

Casado ha dit que va confiar que Cs i Vox “estaven remant en la mateixa direcció” que el PP però que ara ha vist que prioritzen interessos electoralistes. Per això, el líder del PP ha fet una crida al “vot unit i responsable” el 26-M, ja que el vot a Cs i Vox afavoreix el PSOE, segons ha argumentat. “Remuntarem”, ha confiat.

 

Rivera ho veu un “acudit”

Per altra banda, Rivera ha considerat un “acudit” que Casado plantegi l’abstenció del seu partit per investir Sánchez. “Lleialtat al sanchisme, no“, ha afirmat el president de Cs aquest dimarts al matí al Fòrum Europa de Nueva Economía, a Madrid, abans de reunir-se amb el president del govern espanyol en funcions a la Moncloa. Segons va avançar dilluns, Rivera traslladarà a Sánchez que no facilitaran la seva investidura i que Cs “liderarà l’oposició”.

En resposta al suggeriment de Casado, que va emplaçar Ciutadans a garantir “l’estabilitat” d’un govern socialista per evitar que depengui de l’independentisme, Rivera ha plantejat si és Casado qui s’abstindrà i ha dit que dilluns el va veure “encantat” a la reunió amb Sánchez a Moncloa “dient que vol tornar al bipartidisme”. Rivera també ha demanat al PP que no “s’equivoqui d’adversari” i els doni suport a Madrid si Cs guanya les eleccions autonòmiques.

“Veig aquests dies al PP obsessionat amb Cs en lloc d’obsessionar-se amb què no arribi Podem a la Comunitat de Madrid”, ha dit Rivera, que ha emplaçat Casado a donar suport al partit taronja si els superen, ja que el partit taronja va superar el PP a les espanyoles a l’autonomia, segons ha argumentat. Segons Rivera, el PP ha de ser un “aliat” i hauria de fer com Cs el 2015, que va ser “sensat i moderat” i va permetre un govern dels populars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa