El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado confia que l’Advocacia de l’Estat “no sucumbeixi” a les “pressions”
  • CA

El president del PP, Pablo Casado, ha expressat que confia que l’Advocacia de l’Estat “no sucumbeixi” a les “pressions” en el cas del líder d’ERC, Oriol Junqueras, i compleixi amb “la seva obligació” de defensar l’Estat i “no els qui han fet un cop a l’Estat”. Casado ha recordat que l’Advocacia té fins al dia 3 gener per pronunciar-se sobre la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que ha sentenciat que Junqueras, a la presó per la sentència del procés, comptava amb immunitat parlamentària des de les eleccions europees.

Segons ha indicat en una visita a Almoradí (Alacant), localitat afectada per la DANA al setembre, “el problema és que l’Advocacia és un cos jeràrquicament depenent del senyor (Pedro) Sánchez“, de qui ha apuntat que en una entrevista va afirmar que la Fiscalia General de l’Estat “també”. “Jo ho nego. La Fiscalia és un òrgan independent, però l’Advocacia de l’Estat sí que depèn del Govern central”, ha recalcat.

No obstant això, s’ha mostrat “convençut” que el cos d’advocats de l’Estat, “que és prestigiós, independent i que està a favor dels interessos nacionals, no sucumbeixi a aquestes pressions” i confia que es dediqui a “perseguir els delinqüents” com els “condemnats pel Tribunal Suprem i com els reclamats per la justícia en ser pròfugs”, amb referència a Junqueras i Carles Puigdemont, que han de “pagar pels seus greus delictes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa