El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado atribueix a la fragmentació el resultat “molt dolent” del PP
  • CA

 

El president del PP, Pablo Casado, ha admès que el resultat del PP a les eleccions espanyoles és “molt dolent” i l’ha atribuït a la fragmentació del vot del “centre dreta”. “No eludeixo responsabilitats. El resultat ha estat molt dolent”, ha dit Casado en una compareixença sense preguntes aquest diumenge a la nit després que el PP hagi perdut més de la meitat dels escons que va obtenir a les eleccions espanyoles de 2016. “Ens posarem a treballar des d’ara amb la màxima il·lusió i responsabilitat per recuperar els votants” i “unir el vot” de cara a les municipals, autonòmiques i europees del 26 de maig, ha dit Casado, que no ha parlat de dimitir. De fet, es tracta del pitjor resultat dels populars en tota la història de la democràcia en l’estrena de Casado com a candidat, que fa nou mesos que és al capdavant del PP després de guanyar les primàries del partit contra l’exvicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría. El líder del PP ha esperat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, pugui “arribar a acords de governabilitat sense necessitar els independentistes”.

 

Casado també ha criticat Cs i ha dit que hauran de fer un “exercici d’anàlisi” sobre si ha “merescut la pena l’enfrontament amb el PP dels últims dies de campanya a la llum dels resultats”. “La fragmentació del centre dreta només ha beneficiat a Sánchez“, ha lamentat Casado, que ha dit que seguiran treballant per demostrar que el PP segueix sent “un gran partit” i per obtenir uns bons resultats el 26-M. Casado ha comparegut acompanyat de l’actual direcció del PP, amb cares llargues a la seu del partit.

 

El PP ha passat a ser segona força amb 66 escons i un 16,68% dels vots després de la irrupció de Vox amb 24 diputats i l’augment de 26 escons de Cs. A les anteriors eleccions, del juny de 2016, el PP va guanyar els comicis amb el 33,01% dels vots i va obtenir 137 diputats. Amb el resultat d’aquest diumenge el PP perd 72 diputats, una davallada de més del 50%. Els socialistes gairebé doblen el nombre de diputats del PP, amb 122, i Cs s’ha quedat només a només 8 diputats dels populars, n’obté 58, i a menys d’un punt percentual dels populars.

 

Durant la campanya electoral, Casado ha fet reiterades crides al vot útil o vot “unit” entorn el PP per evitar que Pedro Sánchez tingués opció de governar. El líder del PP va alertar que si es fragmentava el vot de dretes PP, Cs i Vox no sumarien i afirmava que només el PP podia liderar una alternativa a Sánchez. “No hi ha llibre de reclamacions”, va avisar, i va fer crides a votar “amb el cap” al PP.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa