El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado alerta que Torra intenta “reincidir en el seu cop a la legalitat”
  • CA

El líder del PP Pablo Casado ha alertat que el president Quim Torra “intenta reincidir en el seu cop a la legalitat” fent una crida per exercir l’autodeterminació en el seu discurs al Parlament. Casado ha assegurat que les paraules de Torra “no es poden tolerar” i ha criticat la seva posició sobre els Mossos. “El problema no són els Mossos, sinó els seus comandaments polítics”, ha dit, defensant la seva feina aquests darrers dies. A la seva arribada a la reunió del Partit Popular Europeu prèvia a la cimera europea d’aquest dijous, Casado ha assegurat que els seus socis de la formació li han demanat reunions bilaterals per saber quina és la situació a Catalunya.

A més de reclamar l’aplicació de la llei de seguretat ciutadana, Casado ha tornat a exigir que es “tipifiqui la convocatòria il·legal de referèndums” al codi penal. “Necessitem un codi penal que tingui les eines per evitar aquest tipus de cops a la legalitat”, ha defensat. Sobre la vaga general del divendres, Casado comença a veure “certs vincles” entre el moviment independentista i “persones que han format part d’organitzacions terroristes”. “Ahir vam veure escenes a Barcelona que no es poden tolerar i demanem màxima fermesa contra els violents”, ha reblat.

Reunions a Brussel·les

“Jo vinc a Brussel·les a parlar bé d’Espanya, un estat de dret on els jutges han fet complir les lleis”, ha afirmat. Casado ha explicat que aprofitarà aquestes trobades per reclamar un canvi en el sistema d’euroordres perquè l’expresident Carles Puigdemont “pugui ser jutjat als tribunals espanyols”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa