Casado adverteix Sánchez que l'autogovern de Catalunya és "difícilment ampliable"

El dirigent popular creu que el president espanyol estaria "incapacitat per seguir governant" si hi hagués una consulta sobre l'autogovern

 

El president del PP, Pablo Casado, ha avisat aquest dilluns al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que l'autogovern de Catalunya és "difícilment ampliable" després que Sánchez apuntés en una entrevista a la Cadena SER sobre la possibilitat d'organitzar un referèndum sobre nou Estatut. En declaracions als mitjans abans de reunir-se amb l'Associació de Jutges i Fiscals, Casado ha assegurat que "no hi ha més matèries per descentralitzar" i "que no hi ha cap consulta per llançar a la societat catalana que no passi pel trencament de la igualtat entre els espanyols". En tot cas, ha afegit, li correspondria al Congrés determinar "qualsevol canvi en la sobirania nacional". D'altra banda, Casado ha suggerit que si va pactar una consulta per augmentar l'autogovern "al dictat dels independentistes", el referèndum "es convoqui a tot Espanya".

 

 

Pel dirigent popular, és "una línia vermella que no tolerarem que es trenqui la igualtat entre els espanyols" i ha exigit a Sánchez que aclareixi si va fer algun tipus de pacte amb els partits sobiranistes catalans i quin tipus de consulta proposa. Segons Casado, si es dugués a terme, el president espanyol estaria "incapacitat per seguir governant". Pel president del PP, el seu partit ha tingut una posició de "responsabilitat" al llarg de tot el mes d'agost en oferir el seu suport a Sánchez per aplicar de nou l'article 155 o "per posar ordre als carrers de Catalunya per evitar una confrontació ja civil als carrers de Catalunya i als responsables dels Mossos que van ultratjar el rei". Casado ha fet aquestes declaracions just abans de reunir-se amb l'Associació de Jutges i Fiscals per tractar, entre d'altres, la denúncia al jutge Llarena davant la justícia belga, que ha qualificat "d'atac inacceptable" d'un "fugat de la justícia".

 

Comentaris