El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado acusa els independentistes de generar “un conflicte civil als carrers”
  • CA

 

El president del PP, Pablo Casado, ha dit aquest dissabte que “amb emblemes i frases han començat les pitjors pàgines de la història de molts països”, alertant que cal prendre’s seriosament “la confrontació”, “l’espiral absurda i suïcida de crispació als carrers de Catalunya”. Per això, ha criticat el govern espanyol per “no fer res” mentre “els independentistes generen i tutelen la crispació al carrer, que comença a fer por”. “No podem passar dels llaços grocs als negres”, ha reblat, advertint que ja existeix un “conflicte civil als carrers”, amb “ciutadans pegant-se pel carrer i sortint a la nit ocults”.

 

En un acte del partit a Pontevedra, Casado ha tornat a recordar la majoria absoluta del PP al Senat, que podria servir per tornar a aplicar l’article 155 de la Constitució. En un sentit similar ha lamentat la “irresponsabilitat” de l’executiu de Pedro Sánchez perquè tot i tenir competències en la coordinació de les forces de seguretat de l’estat no ha “exigit” als ajuntaments que “facin la feina i treguin símbols de l’espai públic”.

  

 

Per això, ha tornat a donar suport als ciutadans “valents i farts” que treuen personalment els llaços grocs de l’espai públic, però ha dit que els partits han de proposar mesures legislatives, com la modificació de la Llei de símbols del 1981 perquè sigui obligatori pels consistoris retirar “la propaganda antidemocràtica”. Malgrat aquesta crítica, també ha mostrat “respecte i unitat” amb les forces constitucionalistes. “No hi ha fissures”, ha assegurat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa