El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una carta oficial de Territori anima a utilitzar JxCAT per anar contra una alcaldessa d’ERC
  • CA

Indignació a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès amb la conselleria de Territori i Sostenibilitat. En concret, contra el cap del gabinet del conseller Damià Calvet, la seva mà dreta, Xavier Reinaldos. El motiu de la batussa és que Reinaldos va remetre una carta oficial de la conselleria on animava a resoldre un problema urbanístic dels veïns a través del grup municipal de JxCAT sense preguntar a l’Ajuntament. La reacció de l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, no s’ha fet esperar i li ha remès una altra carta al conseller reclamant una “rectificació” perquè mai havien vist una carta tan “partidista” d’una conselleria. L’alcaldessa retreu que no contacti amb l’Ajuntament i animi els veïns a anar a l’oposició configurada pel mateix partit del conseller.

La polèmica va començar quan Reinaldos, en nom del conseller,  va remetre una carta a l’associació de veïns de l’Avinguda del Baixador de Valldoreix que reclamaven al conseller una mediació en la negociació d’un projecte urbanístic que els afectava. En aquesta missiva, informava que l’entitat veïnal havia mantingut contactes amb l’anterior alcaldessa, Carme Fortuny i altres membres del Grup Municipal de junts per Sant Cugat”. “Estic segur que aquesta és la via adequada per abordar aquesta actuació i aconseguir un acord que permeti la materialització d’aquesta actuació”, afegeix el cap del gabinet del conseller en la mateixa carta oficial de la conselleria. 

 

En la carta de la mà dreta de Calvet també s’hi fa constar que el seu gabinet “s’ha adreçat al grup municipal de Junts per sant Cugat, liderat per l’anterior alcaldessa Sra. Carme Fortuny, que n’està al cas de la seva reivindicació i que està impulsant tot un seguit d’iniciatives polítiques per garantir l’execució d’aquestes obres i la recerca d’alternatives de finançament”. 

L’alcaldessa Ingla, d’ERC, no ha amagat la seva indignació i ha respost al conseller amb una altra carta on retreu l’actuació del seu gabinet. D’entrada, en la missiva qualifica el fet com “una gran deslleialtat institucional”. “És inconcebible”, afegeix que “un Conseller que coneix perfectament l’estat de la qüestió de l’Avinguda Baixador, per les seves anteriors responsabilitats com Tinent d’alcaldia d’urbanisme de l’Ajuntament de Sant Cugat, davant d’una petició de col·laboració d’una AA.VV no s’adreci al Govern municipal per informar-se de primera mà de en quin punt es troben les negociacions entre Ajuntament i EMD”. 

Per altra banda mai havíem vist una carta d’una Conselleria tant partidista ni desafortunada“, emfatitza l’alcaldessa. “I per acabar-ho d’arrodonir”, continua, “la carta afirma que la via més adequada per abordar l’actuació i aconseguir un acord que permeti la materialització de l’actuació es adreçarse al grup municipal de Junts per sant Cugat i als seus membres”.  “Tenim el convenciment que es tracta d’una errada del Cap del Gabinet del Conseller i que un cop revisada la carta adreçada a l’AA.VV convindreu amb nosaltres que una Conselleria no es pot adreçar en uns termes tant partidistes a les entitats i veïns i veïnes de Sant Cugat”, afirma. Una situació amb què l’alcaldessa exigeix una rectificació al mateix conseller a través d’una altra carta als veïns afectats. 

La carta del gabinet del conseller animant als veïns a tramitar les seves queixes a través deJxCAT

La carta del gabinet del conseller animant als veïns a tramitar les seves queixes a través deJxCAT Quico Sallés

La carta de resposta de l'Ajuntament de Sant Cugat al conseller Calvet

La carta de resposta de l’Ajuntament de Sant Cugat al conseller Calvet

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Erc menas, okupes i junqueras a novembre 07, 2020 | 22:02
    Erc menas, okupes i junqueras novembre 07, 2020 | 22:02
    Quin fastic quefa la colla dels menas i okupesd'erc. Tripartit d3ls nazionals espanyols, junquerisme espanyol
  2. Icona del comentari de: Semejante a la luna llena, nuestra era es un tiempo de esplendor. Bajo la luz de nuestro Amado Lider, los cielos se abren sobre nuestras cabezas derramando bendiciones. a novembre 07, 2020 | 22:27
    Semejante a la luna llena, nuestra era es un tiempo de esplendor. Bajo la luz de nuestro Amado Lider, los cielos se abren sobre nuestras cabezas derramando bendiciones. novembre 07, 2020 | 22:27
    Es la era del sol radiante. La era de la abundancia, con racimos de votos como fruta madura. La torre de Waterloo araña el cielo, la de Lledoners se alza en vuelo. Ya no hay ERC, ya no hay Junts x Cat. Cual familia armoniosa y feliz celebramos nuestra unión. El independentismo es al fin uno, rico y pleno. Ho tenim, ho tenim, ho tenim a tocar.
  3. Icona del comentari de: Animar. a novembre 07, 2020 | 22:52
    Animar. novembre 07, 2020 | 22:52
    Si aquest és el concepte no hi ha perquè fer-ne tanta xocolata.
  4. Icona del comentari de: Ferran a novembre 08, 2020 | 08:41
    Ferran novembre 08, 2020 | 08:41
    Morituri te salutan...
  5. Icona del comentari de: Ramon a novembre 08, 2020 | 13:11
    Ramon novembre 08, 2020 | 13:11
    La CUP del bracet del GAL.
  6. Icona del comentari de: Quina mandra de tema. a novembre 08, 2020 | 14:14
    Quina mandra de tema. novembre 08, 2020 | 14:14
    Si no hi ha caràcter imperatiu és exagerar.
  7. Icona del comentari de: Miquel a novembre 08, 2020 | 18:17
    Miquel novembre 08, 2020 | 18:17
    Haurien d'anar tots junts els partits independentistes, després ja es faran els partits. Anant per separat no es farà res. Anant junts ja difícil aconseguir la independència.
  8. Icona del comentari de: AAVV Baixador a novembre 12, 2020 | 14:26
    AAVV Baixador novembre 12, 2020 | 14:26
    Adjuntem el punt de vista de la Associació de Veïns: https://www.cugat.cat/docs/20201109_Resposta_official_AAVV_Baixador.pdf https://www.cugat.cat/noticies/societat/151049/aavv-baixador_-_que-se_ns-presenti-d_una-vegada-la-redaccio-del-projecte-d_urbanitzacio_ https://www.naciodigital.cat/santcugat/noticia/4307/avinguda-baixador-continua-aixecant-pols-veinat-molest-amb-picabaralla-entre-ajuntament-generalitat Salutacions AAVV Baixador

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa