El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Carrizosa, sobre la sentència d’Estrasburg: “És per emmarcar-la”
  • CA

El portaveu de Cs al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, no pot estar més content amb la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg que ha desestimat el recurs presentat per Carles Puigdemont i 74 diputats del Parlament contra la suspensió per part del Tribunal Constitucional del ple del 9 d’octubre del 2017 on s’havien de valorar els resultats de l’1-O. La sentència deixa un regust de victòria a les files de Cs i Carrizosa creu que és “per emmarcar-la”.

El portaveu taronja ha ressaltat com a destacada de la sentència que afirma que la suspensió del ple “era necessària en una societat democràtica pel manteniment de la seguretat pública, la defensa de l’ordre i la protecció dels drets i llibertats de la resta”. Aquests elements, ha dit Carrizosa, “són els que van posar en qüestió els colpistes catalans”.

El portaveu taronja considera provat que “el colpisme va actuar al marge del dret i la democràcia, dels drets i llibertats que reconeix la UE” i que amb la sentència “les mentides del senyor Puigdemont i del colpisme no colen ja, ni tan sols a Europa”.

“Què dirà ara Puigdemont? Que està reprimit pel tribunal europeu? Aquesta és la reacció que tindran ara? O posarà en sordina aquesta sentència que és per avergonyir i deixar nu el que va passar més enllà de les responsabilitats penals del que s’està jutjant ara?”, s’ha interrogat Carrizosa.

Pel portaveu de Cs “la responsabilitat ja l’ha establert el tribunal europeu” posant de manifest que el TC “va actuar per preservar l’odre i les llibertats de tots”. Carrizosa ha afegit que la sentència “hauria de ser molt coneguda a Catalunya perquè s’expliquen i es continuaran dient moltes mentides per part dels que van cometre aquest atemptat contra la democràcia i cal desmuntar-les”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa