El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Carrizosa celebra que “l’ordidor d’un cop d’estat” quedi fora d’una “llista espanyola” el 26-M
  • CA

 

El portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha celebrat aquest dimarts la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’excloure Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí de les eleccions europees. El polític taronja ha defensat com a “lògic” que “l’ordidor d’un cop d’estat a Espanya” i “fugat de la justícia” no pugui participar en una “llista espanyola” per anar al Parlament Europeu a “parlar de ruptura i a criticar les institucions europees” amb la pretensió de “cobrar”.

 

Tot i mostrar-se convençut de la “lògica” de la mesura de la JEC, Carrizosa ha reconegut que la decisió “es podrà impugnar i criticar i tindrà el destí jurídic que sigui, però respon a una qüestió raonable de concepció de la democràcia”. Cs, que és qui va impugnar la llista del president a l’exili per les europees, respectarà “el que diguin els tribunals perquè també ens i sotmetem”, ha afegit el portaveu de la formació.

 

En la seva primera roda de premsa després de les eleccions del 28-A, Carrizosa ha fet una valoració “molt bona” dels resultats perquè han augmentat en escons. “Som un projecte guanyador”, ha assegurat. A Catalunya, ha precisat, el partit taronja ha guanyat més de 100.000 vots nous, encara que després aquesta xifra no es tradueixi en escons. Els resultats fan pensar a Cs que les més de 200 candidatures a les municipals obtindran també “representació a tot arreu”.

 

Amb tot, però, Carrizosa ha reconegut que no s’ha aconseguit l’objectiu d’arribar al govern espanyol, fet que “posa feliços els independentistes, molt contents i alleugerits que hagi guanyat Sánchez perquè els deixar fer de tot”. Els resultats no alteren “per a res” els plans de Cs de seguir enfortint el projecte del partit per tot Espanya i, en aquest projecte, Inés Arrimadas “jugarà un paper capital i assegurarà que el tema de Catalunya segueixi absolutament en la ment de la direcció parlamentària i nacional del nostre partit”. L’actual líder de l’oposició a Catalunya “ho farà amb absoluta connexió i ‘hot line’ amb el grup parlamentari català”, ha afegit Carrizosa.

 

El portaveu de Cs ha parlat també del relleu d’Arrimadas, el substitut o substituta de la qual l’haurà de decidir-lo la militància en un procés de primàries. De moment, el grup parlamentari fa els seus “ajustos”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa