Carrizosa celebra que "l'ordidor d'un cop d'estat" quedi fora d'una "llista espanyola" el 26-M

El diputat de Cs explica que el relleu d'Inés Arrimadas al Parlament el decidirà la militància del partit en unes primàries

 

El portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha celebrat aquest dimarts la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d'excloure Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí de les eleccions europees. El polític taronja ha defensat com a "lògic" que "l'ordidor d'un cop d'estat a Espanya" i "fugat de la justícia" no pugui participar en una "llista espanyola" per anar al Parlament Europeu a "parlar de ruptura i a criticar les institucions europees" amb la pretensió de "cobrar".

 

Tot i mostrar-se convençut de la "lògica" de la mesura de la JEC, Carrizosa ha reconegut que la decisió "es podrà impugnar i criticar i tindrà el destí jurídic que sigui, però respon a una qüestió raonable de concepció de la democràcia". Cs, que és qui va impugnar la llista del president a l'exili per les europees, respectarà "el que diguin els tribunals perquè també ens i sotmetem", ha afegit el portaveu de la formació.

 

En la seva primera roda de premsa després de les eleccions del 28-A, Carrizosa ha fet una valoració "molt bona" dels resultats perquè han augmentat en escons. "Som un projecte guanyador", ha assegurat. A Catalunya, ha precisat, el partit taronja ha guanyat més de 100.000 vots nous, encara que després aquesta xifra no es tradueixi en escons. Els resultats fan pensar a Cs que les més de 200 candidatures a les municipals obtindran també "representació a tot arreu".

 

 

Amb tot, però, Carrizosa ha reconegut que no s'ha aconseguit l'objectiu d'arribar al govern espanyol, fet que "posa feliços els independentistes, molt contents i alleugerits que hagi guanyat Sánchez perquè els deixar fer de tot". Els resultats no alteren "per a res" els plans de Cs de seguir enfortint el projecte del partit per tot Espanya i, en aquest projecte, Inés Arrimadas "jugarà un paper capital i assegurarà que el tema de Catalunya segueixi absolutament en la ment de la direcció parlamentària i nacional del nostre partit". L'actual líder de l'oposició a Catalunya "ho farà amb absoluta connexió i 'hot line' amb el grup parlamentari català", ha afegit Carrizosa.

 

El portaveu de Cs ha parlat també del relleu d'Arrimadas, el substitut o substituta de la qual l'haurà de decidir-lo la militància en un procés de primàries. De moment, el grup parlamentari fa els seus "ajustos".

 

Comentaris