El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Carretero, Tremosa i Portabella recolzen plegats la consulta de Barcelona
  • CA

L’eurodiputat de CDC, Ramon Tremosa, i el president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, han assistit aquest dissabte a votar a favor de la consulta per a la independència de Catalunya al barri de Gràcia de Barcelona.

Tot dos han mostrat el seu suport a les consultes dies després que el Tribunal Constitucional hagi suspès temporalment la llei de consultes impulsada pel tripartit després d’acceptar el recurs de l’Estat contra aquesta norma catalana.

La consulta, que se celebra aquest cap de setmana amb la recollida de vot anticipat, està organitzada per la plataforma ‘Barcelona Decideix’ que el 10 d’abril que ve farà la consulta definitiva a tots els districtes de la ciutat.
En declaracions a la premsa, Portabella s’ha manifestat en contra de la decisió del TC: “Amb aquesta decisió s’ha torpedinat el dret a decidir, que és un dret universal de les persones”

Ha afegit que correspon als catalans decidir si Barcelona ha de ser o no la capital d’un Estat i que no han de deixar-se “intimidar pel Govern espanyol, que recorre sistemàticament al Tribunal Constitucional totes les decisions que es prenen democràticament al Parlament”.

Jordi Portabella s’ha mostrat optimista en referència a les consultes independentistes i ha assegurat que “confiem que la implicació dels votants serà alta”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa