Carod-Rovira diu que Puigcercós ja hauria d'haver dimitit

L'exlíder d'ERC treballa per crear una "plataforma" de centre-esquerra amb la voluntat de crear un nou front a Madrid

El vicepresident del govern en funcions i expresident d'ERC, Josep Carod Rovira, considera que el president d'ERC, Joan Puigcercós, hauria d'haver dimitit després de saber-se els resultats electorals. "En qualsevol partit democràtic això quedava resolt a la mateixa nit electoral", ha sentenciat. En canvi, sobre la renuncia d'Ernest Benach, considerat carodista, el republicà no ha volgut fer cap mena de comentari.

El vicepresident del govern en funcions, en resposta a les declaracions de Joan Ridao, també ha assegurat no sentir-se responsable des resultats electorals d'ERC. Carod ha afirmat que els mals resultats dels republicans són la conseqüència d'una campanya "pèssima" i una direcció més preocupada pels seus petits rivals –SI, Reagrupament, i ara la CUP- que "per jugar a primera divisió".

En aquest sentit, com membre del govern ha assegurat que "no ha estat un error estar en un govern que encara aguanta el tipus", ha dit Carod. I ha afegit: "El 2006 s'havia d'entrar al govern per patriotisme i, per tant, comparteixo el que s'ha fet, però no com s'ha acabat".

Carod també ha felicitat CiU pels "magnífics" resultats obtinguts. I ha declarat que la victòria de la federació demostra que "en temps de crisi es castiguen tots els governs, independentment del seu color", "que la política és cíclica" i "que quan les coses van maldades el primer problema nacional és la crisi". "La nació és la gent i quan aquesta té dificultats per arribar a finals de mes introduir segons quins temes és extraterrestre", ha dit en referència a la independència.

Nou projecte polític

Josep Carod Rovira també ha revelat avui, setmanes després de saber-se els resultats electorals, que el seu futur electoral passa per crear "una plataforma de partits catalans de centre-esquerra que vulguin un estat independent o federal igual com té la centre-dreta", en referència a CiU, amb la voluntat de participar a les properes eleccions al Congrés dels Diputats.

L'exlíder d'Esquerra ha reconegut que aglutinar persones d'ERC, PSC i ICV en una mateixa "plataforma", més persones de la vida econòmica i social del país, no és una qüestió fàcil, però ha advertit que "un país es construeix des de la dreta i des de l'esquerra". De fet, en aquest sentit ha confirmat que ja ha mantingut trobades amb Ferran Mascarell, Antoni Castells o Montserrat Tura amb els quals "el nivell de coincidència ha estat molt alt".

Carod, però, ha volgut deixar clar que aquesta proposta no significa la creació d'un nou partit perquè "el mercat ja està massa carregat". De fet, ha assegurat que continua militant a ERC i que està disposat a participar a la campanya de les eleccions municipals. Ara bé, recordant les paraules de Winston Churchill, ha avisat: "No voldria haver de canviar de partit per defensar les mateixes idees".

 
 

Comentaris