Carod-Rovira demana "una nova arquitectura"

En la primera entrada en el seu bloc després de les eleccions, el vicepresident del govern publica el poema "La ciutat lunyana" de Màrius Torres

El vicepresident en funcions del govern de la Generalitat, Josep Lluís Carod Rovira, que no havia fet cap entrada al seu bloc des d'abans de les eleccions, ha fet una nova incorporació en la qual demana "una nova arquitectura" a través d'un poema de Màrius Torres.

L'home que no ha dit res durant la campanya, però que va prometre anunciar just després dels comicis quin seria el seu futur polític – no es descarta que pugui crear una nova formació política-, fa ús dels seus extens coneixements literaris i només publica un escrit del poeta lleidatà. Però pròpia d'ell, ni una paraula.

Carod, després de la desfeta electoral d'ERC i de Joan Puigcercós, qui el va separar de la presidència del partit, escull "La ciutat llunyana", un poema escrit unes setmanes abans de les entrades de Franco a Catalunya i que reflecteix el dolor per la derrota i l'enyorança pel passat, un missatge metafòric vers els militants republicans anunciant que cal "una nova arquitectura".

Diu el poema: "Ja no ens queda cap més consol que creure i esperar la nova arquitectura amb què braços més lliures puguin ratllar el teu sol". Però hi ha esperança per tornar a aixecar "la ciutat dels ideals": "Qui pogués oblidar la ciutat que s"enfonsa! Més llunyana, més lliure, una altra n"hi ha potser, que ens envia, per sobre d"aquest temps presoner, batecs d"aire i de fe". I un desig: "Pàtria, gaurda'ns: la terra no sabrà mai mentir".

 
 

Comentaris