El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Carod recorda que des de la reunió amb ETA no hi ha hagut més atemptats
  • CA

Qui va ser vicepresident del Govern i líder d’Esquerra, Josep Lluís Carod Rovira ha valorat l’alto al foc d’ETA positivament però ha destacat que els agents socials i polítics bascos “hauran d’arribar a acords. Fins ara ETA parlava i els altres callaven”, ha explicat. Segons Carod, ara qui s’imposa és l’esquerra abertzale, que diu “prou a ETA” i “que vol fer política a través de les idees”. Per això, Carod creu que “més faltaria que l’Esquerra abertzale no es pogués presentar a les eleccions”.

El dia després de l’alto al foc de la banda terrorista, Carod ha recordat la seva trobada amb dos membres de la banda. El republicà ha dit que no vol establir una relació de causa-efecte però que a partir d’aquell moment ens hem de felicitar perquè no hi ha hagut cap atemptat a Catalunya. A més ha dit que si calgués, tornaria a reunir-se amb la banda.

Des d’un prisma més personal, Carod ha explicat que no va anar a la trobada “acollonit” sinó amb la sensació d’entrar “a una dimensió desconeguda”. També ha explicat que no sap on el van portar perquè anava amb els ulls tapats i van fer camí durant una estona, canviant també en diverses ocasions de transport. Carod també ha precisat que van parlar matí i tarda i que era conscient de la magnitud d’allò que estava fent i per això n’assumeix totes les responsabilitats. Segons Carod, que es produiria aquesta trobada només ho sabien quatre persones: el president d’Esquerra anterior a Carod: Jordi Carbonell, el degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB: Salvador Cardús, Cassià Just i l’advocat Agustí Gil Matamala.

Preguntat per les últimes mesures dels republicans i la decisió de Puigcercós de conduir el partit fins el proper Congrés, Carod ha esquivat la pregunta limitant-se a contestar que ara “em miro el partit a distància”. Amb les properes eleccions municipals a l’horitzó, el republicà ha valorat que Portabella s’està movent amb habilitat política perquè tot el que sigui sumar és positiu. Per concloure, Carod ha diagnosticat que li sembla un error regalar el centre-esquerra a partits que acaben decantant-se per Madrid –fent referència al PSC. “L’alternativa al centre-dreta nacional només pot ser un centre esquerra-nacional”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa