El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Carod: “Puigcercós i Ridao ens han fet perdre 540.000 vots”
  • CA

El vicepresident del Govern en funcions, Josep-Lluís Carod Rovira culpa Puigcercós i Ridao d’haver perdut 540.000 vots en dos anys i reitera que es va quedar “atònit” en veure que la nit electoral no hi havien dimissions. En una entrevista al diari Ara, Carod cita Churchill per dir que “a vegades s’ha de canviar de partit per continuar defensant les mateixes idees” tot i que també matisa “no tinc perquè deixar la militància d’ERC”. El vicepresident del govern en funcions també explica que s’ha sentit molt sol a ERC i que els dirigents actuals d’ERC només volen manar, no governar. “I a mi manar no m’ha atret mai”, diu.

Carod també explica que hagués estat masoquista si hagués celebrat els resultats electorals però que “em vaig sentir com s’hauria sentit qualsevol persona que hagués intervingut des de la primera línia en la consecució dels èxits anteriors”.

Respecte al tripartit, Carod creu que el principal llast d’aquest govern ha estat que els 25 escons del PSC a Madrid no han existit i han estat clandestins. D’altra banda, el vicepresident en funcions també qualifica “d’al•lucinant” la manera com ha acabat aquest govern d’esquerres. Hi afegeix: “És allò de l’últim que apagui el llum”.

“Un nou projecte polític  per a les eleccions espanyoles”

Carod també explica en l’entrevista que ara el que toca és un nou projecte polític, que no descarta que sigui un partit polític, però que hauria d’aglutinar sigles, persones, partits col·lectius professionals, entitats culturals i associacions que s’identifiquin “en aquest xarxa que vol que la Catalunya de centreesquerra s’expressi claríssimament a Madrid”. En aquest sentit, diu que vol que sigui una xarxa política per a les eleccions espanyols que els catalans d’esquerres puguin votar “amb convicció i il·lusió. Carod, afirma que ja ha iniciat converses. “Això acabarà sent el que vulgui la gent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa