El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Carod demana que Puigcercós segueixi al capdavant d’ERC fins després de les municipals
  • CA

El vicepresident del Govern en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha advocat perquè la direcció d’ERC, liderada per Joan Puigcercós, afronti les eleccions municipals i, així, la renovació de la cúpula arribi després del congrés previst per a d’aquí a un any.

En declaracions a ComRàdio, ha apreciat que, com els líders d’ERC no tenen “cap interès ni intenció de dimitir”, han d’intentar recol·lectar el millor resultat en les municipals i prosseguir fins al congrés. I després del congrés, com a molt un any, foc nou i etapa nova, perquè la gent ha situat ERC en una etapa nova, i ERC cal que ho assumeixi”, ha afegit Carod, qui fa poc va apuntar que Puigcercós hauria d’haver dimitit la mateixa nit de les eleccions.

A més de reivindicar que els republicans tenen un bon planter d’alcaldes preparats per assumir càrrecs de rellevància, ha defensat la seva proposta de creació d’un espai de centre esquerra catalanista, cridat a sumar forces entre els partits progressistes “perquè sinó, hi haurà governs de CiU per als pròxims tres segles”.

“Qui es pensi que en solitari pot ser hegemònic que s’ho faci mirar”, ha avisat Carod, que ha admès que ha tingut converses amb persones del seu partit, del PSC, d’ICV, del CpC, així com de persones que no formen part de cap partit i, fins i tot, amb persones que han votat CiU.

També s’ha referit als contactes que manté el president d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, amb SI: “Tot el que sigui sumar en positiu són moviments constructius, que ja veurem quin cos prenen”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa