El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Carlos Carrizosa (Cs) encén el ventilador al Parlament
  • CA

Augment de la tensió en el ple del Parlament a la recta final de la sessió de control del Govern d’aquest dimecres amb la intervenció del diputat de Cs Carlos Carrizosa. El diputat, amb el seu habitual to punyent contra el Govern, ha decidit encendre el ventilador i dirigir atacs contra diversos diputats i membres del Govern vinculant-los a presumptes casos de corrupció. De fet, Carrizosa ha arribat a dir que “més que una bancada del Govern sembla una roda de reconeixement”.

El diputat de Cs havia demanat a Quim Torra si cessaria el secretari general d’Esports, Gerard Figueres, detingut la setmana passada per presumptament haver desviat fons públics. Torra ha dit que no es coneixen encara els detalls del cas, però ha mostrat “tolerància zero” del Govern amb la corrupció.

La resposta no ha satisfet Carrizosa que “sabia que no el cessaria [a Figueres]”, ha dit, “perquè en l’entorn de putrefacció i de corrupció no els molesta la mala olor”. “Tant [Damià] Calvet com [Jordi] Puigneró vénen de l’Ajuntament de Sant Cugat, epicentre del 3%”, ha indicat.

El diputat ha seguit amb atacs a Meritxell Budó, “que es pagava els viatges a Waterloo amb diner públic i quan la van pescar ho va haver de tornar”. Acte seguit, el diputat de Cs ha assenyalat diputats de JxCAT com Aurora Madaula i Francesc Dalmases vinculant-los a d’altres investigacions per presumpta corrupció. En el cas de Madaula, Carrizosa ha fet referència a aspectes de la seva vida privada, fet que ha aixecat la protesta de la diputada i una intervenció de Torrent que, al final, el diputat de Cs ha considerat “masclista”.

“A vostès els agrada viure perillosament, quan no van a declarar per corrupció ho fan per desobediència”, ha afegit Carrizosa, defensant que “les bèsties tarades [assenyalant els diputats de Cs] són éssers honrats i no sé si vostè [Torra] pot dir el mateix del seu grup parlamentari”.

Torra, indignat

El president ha denunciat avui és “un dels dies en què Cs ha caigut més baix” i els ha retret que vulguin “amagar la seva derrota amb dos minuts de difamacions i infàmies”. Torra ha advertit que no cauria en la “crispació”, un terreny al qual “no ens portaran mai més”. “Volen que visquem en un entorn d’odi i de trencament”, ha lamentat.

Carrizosa ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que cridi a l’ordre Torra perquè “mai contesta” les preguntes que li fa Cs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa