El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Carles Ruiz (PSC) defensa que una “majoria” de catalans aposten per la reforma federal
  • CA

 

L’alcalde de Viladecans (Barcelona) i nou membre de l’Executiva del PSOE, Carles Ruiz, ha assegurat aquest dilluns que “una majoria” de catalans aposten per la reforma federal de la Constitució i no per la independència. Ha destacat que el Congrés del PSOE d’aquest cap de setmana ha servit per “reforçar” l’aposta del partit pels compromisos de Granada sobre la reforma de la Carta Magna. També ha destacat l’aval “majoritari” del partit que lidera Pedro Sánchez per la plurinacionalitat d’Espanya, i ha reivindicat que el PSOE aposta per un diàleg que porta molt més lluny que l’actual enfrontament Generalitat-Estat.

Ruiz ha defensat que el PSOE que surt d’aquest congrés cercarà fer polítiques “radicalment diferents a les que està fent el PP”, encara que no s’ha pronunciat sobre si es materialitzarà en una moció de censura al president espanyol, Mariano Rajoy. L’alcalde ha dit que de moment el seu partit treballarà per impulsar una “agenda de canvi” cercant articular majories amb la resta de grups del Congrés que comparteixin la necessitat de combatre els populars.

 

Preguntat per si els ajuntaments del PSC col·laboraran amb el referèndum de l’1 d’octubre, ha insistit que només actuessin “d’acord amb la llei” i no seguint iniciatives que estiguin al marge. “Si és una proposta de part –el referèndum– seria com si les primàries del PSOE les organitzessin els ajuntaments”, ha resolt Ruiz, un dels tres membres de l’Executiva que són del PSC juntament amb Núria Parlon i Paco Boya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa